Jól alakult az első félév a Gyógyvizek Völgyében

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 14. 16:25

A Gyógyvizek Völgyében az első hat hónap adataiból további emelkedés látszik a kereskedelmi szálláshelyeken, így a számok várhatóan meghaladják a 2015-ös év közel 277 ezres vendégéjszaka-számát. A helyi TDM-szervezet 3 település, Egerszalók, Demjén és Egerszólát turizmusát fogja össze.

Egerszalók kiemelkedik ebből a hármasból. Eddig is szép eredményekkel büszkélkedhet ez a 2000 fő alatti település, a rendelkezésre álló adatok szerint a 2016-os év is hozza az elvárásokat. 2015-ben 224 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek. (Ebből kereskedelmi szálláshely vendégéj 187 ezer). Demjénben is nagy fejlődés látszik, a 2014-es évhez képest a 2015-ös év 38 %-os emelkedést hozott.  Bízunk továbbra is ebben a lendületben.

 

A 2016-os évre vonatkozóan az első hat hónap adataiból további emelkedés látszik a kereskedelmi szálláshelyeken.  Egerszalókon a külföldi vendégéjszakák számában a januári hónap 21 %-os emelkedést hozott az előző évhez képest, és a február, március is pozitív eredménnyel zárt.  A belföldi vendégéjszakák számában a február bizonyult kiemelkedőnek (20% emelkedés).

A belföldi vendégéjszakák száma Egerszalókon mind a 6 hónapban pozitív eredményt mutat az előző évhez képest. Az összes vendégéjszaka tekintetében az első hat hónap mérlege 107,5 %.

A vendégéjszakák pozitív mérlegéhez a szálláshelyek kedvezményes csomagajánlatai és a települések által adott programok is hozzájárulnak. (Forrás: KSH, Egerszalók Önkormányzat, Demjén Önkormányzat)

 

A nyári forgatag után az őszi feltöltődésre helyezik a hangsúlyt. Ősz-Erő a Gyógyvizek Völgyében néven új akciót indította, melynek keretein belül hirdetik az őszi rendezvényeket és a különböző kategóriájú szálláshelyek kedvezményes csomagajánlatait.  Szeretnék meghosszabbítani a szezont, valamint biztosítani a minél tartalmasabb időtöltést a térségben tartózkodó vendégeknek. A gasztronómiai rendezvényeik nagy része már több éves múltra tekint vissza, és nagyon kedvelt a vendégek körében. Néhány újdonságot is próbálnak ugyanakkor becsempészni a helyi adottságokat kihasználva.

Őszi események a térségben:

Szeptember 17. Kenyérsütés az Egerszalóki Barlanglakásoknál

Szeptember 17-18. Lecsófőző bajnokság a Vidám Harcsában

Szeptember 24. Kenyérsütés az Egerszalóki Barlanglakásoknál

Szeptember 24. Szőlő Ünnep a St. Andreánál

Október 1. Demjéni Káposztás Étkek Napja

Október 1. Kenyérsütés az Egerszalóki Barlanglakásoknál

Október 15. Kenyérsütés az Egerszalóki Barlanglakásoknál

November 12. Márton Napi Mulatság az Egerszalóki Barlanglakásoknál

November 18-20. Borkorcsolya Napok a Gyógyvizek Völgyében

Info: www.gyogyvizekvolgye.hu.