Keserédes nyáron vannak túl az utazásszervezők

Szerző: Wagner Zsuzsa

Forrás: Turizmus Panoráma

 2016. szeptember 15. 14:44

Amilyen optimisták voltak az utazásszervezők az idei nyári szezon megtervezésekor, olyan sok kellemetlenséget okozott nekik a foglalások szezon eleji megtorpanása, majd később az egyes célterületeken tapasztalt szálláshiány. Kiutaztatók értékelték a szezont a Turizmus Panorámának.

A Turizmus Panoráma magazin a nyári szezon értékelésére kérte a nagy utazásszervezőket augusztus végén, akiknek idei várakozásaikról februári lapszámunkban adtuk körképet.

Abban mindenki megegyezik, hogy a szezon feléig egyes üdülőhelyekre túlzott volt a charterkapacitás, néhány járat összevonása és a foglalások beindulása után azonban már jelentősen javultak az értékesítési mutatók, sőt, mivel sokan csúsztatták a nyaralást, a szezon vége felé is jók az eladások.

De egy-egy piac megítélése irodánként meglepően eltérő is lehet. Mi helyt adunk az eltérő véleményeknek is, nyilván mindenki felelősen nyilatkozik a saját tapasztalatai alapján, hiszen csak ez lehet a szakma érdeke.

 

Kiszámíthatatlan kapacitások

Az idei nyári szezon sok szempontból más volt, mint az előző éviek – összegezte tapasztalatait Szvoboda János, a Neckermann cégvezetője. Az emberek különböző félelmei miatt jelentősen megváltoztak az utazási szokások, és mivel az igényeket nehéz volt előzetesen felmérni, néhol jelentős túlkapacitások alakultak ki. Ugyanakkor a kapacitások szűke is tapasztalható volt egyes úti célokban, például Ibizán,  Korfun vagy Zakynthoson. Az utaztató sláger úti céljai idén a görög szigetek, Bulgária, Horvátország, Spanyolország és Olaszország voltak, de már-már a téli szezonra jellemző utaslétszámot értek el számos távoli, egzotikus úti cél esetében is. Minden elvárásnál nagyobb számban értékesítettek menetrend szerinti járatokkal rugalmasan kombinálható, dinamikus csomagokat is.

A Neckermann-nál arra számítanak, hogy az utazásszervezők az idei tapasztalataik birtokában jobban felkészülnek majd a következő nyári szezonra, így kevésbé lesznek jellemzőek a kapacitások szűkössége vagy túlzott bősége miatti problémák.

 

Az IBUSZ-nál az idei szezon nyertesei az autóval vagy autóbusszal könnyen elérhető úti célok voltak, különösen Horvátországban, Olaszországban és Észak-Görögország üdülőtelepülésein, a charteres desztinációk esetében pedig Spanyolország és a görög szigetvilág vitte a prímet.

„Az idei szezon megtervezésekor a garanciális lekötések 15 százalékos növelése mellett döntöttünk, hiszen a görög gazdasági válság megoldódni látszott, ugyanakkor a terrortámadások miatt számítani lehetett az általunk programozott görög, spanyol, olasz, horvát és bolgár desztinációk még látványosabb felértékelődésére" – mondta Komora Zoltán, az IBUSZ vezérigazgató-helyettese. Ezzel párhuzamosan egyértelmű tendencia lett, hogy az utasok már csak anyagi biztonságuk érdekében is előszeretettel fordulnak az utazási irodák felé – tette hozzá.

 

Nyaralás helyett szurkoltunk

Az IBUSZ az elmúlt évekkel össze­hasonlítva mintegy 30 százalékkal nagyobb előfoglalási állománnyal kezdte meg a nyári időszakot, amikor is megtorpant az utazási kedv, és júniusi forgalmuk a várakozásaik alatt maradt. A terrortámadások eleve negatívan hatottak a foglalásokra, ehhez jött a magyar fociválogatott sikeres Eb-szereplése, érezhetően több ezer potenciális utazó hiányzott a nyaralópiacról, akik vagy Franciaországba utaztak, vagy itthonról szurkoltak a csapatnak. Az olimpia egy szűkebb, de anyagi szempontból ugyancsak meghatározó utazóréteget érintett. De több esetben az is gondot jelentett, hogy a nagyon magas színvonalú, remek ár-érték arányú török és egyiptomi szállodák minőségéhez szokott, de politikai okokból onnan elpártoló utasok számára nem jelentettek alternatívát más mediterrán országok szálláshelyei.

A lekötött kapacitásokat az utazási irodák csak jelentős árcsökkentés és látványos akciózások mellett tudták értékesíteni. A július viszont dömpingszerű foglalásokkal indult, amikor az értékesítés gátja sokszor az egyes célterületeken tapasztalt, a nyugat-európai keresletnövekedés által generált szálláskapacitás-hiány és rengeteg „stop booking" volt. A főszezon tehát végül az IBUSZ elvárásainak megfelelően alakult, az utószezon tekintetében pedig augusztus végén a tavalyi szinten álltak a mutatók, így valószínűleg a szezonra lekötött összes charterjáratuk elindul. Emellett menetrend szerinti észak-görög autóbuszjárataik is sikeresek voltak, több alkalommal kellett pótjáratot beállítaniuk. Az egyénileg autóval utazók számának növekedése meghaladta a 20 százalékot, de a belföldi üzletág is 32 százalékkal növelte előző évi forgalmát.

Ahmed Bahgat, az Anubis Travel ügyvezetője ezzel szemben már a szezon kezdetén optimista volt, akkor elmondta: irodája az egyetlen hazai utazásszervező, amely nem csökkentett az év elején előirányzott kapacitásaihoz képest, sőt jelentősen bővítette azokat járatain. Rodoszra ők rendelkeztek a legtöbb férőhellyel, Krétát és Mallorcát illetően ugyancsak az élmezőnyben voltak, és ezek a járatok – mostani tájékoztatása szerint – mind nagyon sikeresen teljesítettek. Ezenkívül telt házzal üzemelt a Kartagóval és a Sun&Funnal közös hurghadai járat is, tehát az utazási iroda nagyszerű szezont zárt – fogalmazott.

Szeptemberben újraindul az Anubis aqabai járata is, ezt ugyanis még a szezon elején leállították, látva a piacon elérhető olcsó utak nagy mennyiségét. A járattal télen is megközelíthető lesz Jordánia.

 

A Kartago Tours ez évi árbevétele az iroda előzetes terveihez képest jelentősen alacsonyabb, mint a korábbi években – tudtuk meg Füri Mihályné cégvezetőtől. Egyiptom, Tunézia és Törökország a szezon első felében nagyon nehezen volt értékesíthető, ezért törölték charterjárataikat és block seat helyeket béreltek vagy más tour operatorral közös járatot indítottak. Ezeken a gépeken azután közel 100 százalékos volt a telítettség az egész szezonban, last minute akciókra szinte egyáltalán nem volt szükség. Július végétől pedig érezhetően megindult a kereslet Tunézia és Egyiptom felé, hiszen ezekben az országokban hosszú ideje már nyugalom van, a szállodákban kevés a turista, és az árak jelentősen kedvezőbbek.

 

Mérsékelt szezon Törökországban

Törökországra a tavalyi rendkívül sikeres szezon után nagyon számítottak az utazásszervezők, de a politikai események újra keresztülhúzták a terveket.

A török úti cél tekintetében az előzetes várakozásokhoz ké­pest mérsékelt volt a szezon. Az előfoglalási időszakban történt terrortámadások, majd a főszezonban megkísérelt katonai puccs semmiképpen nem tett jót a desztinációnak – mondta Mihálka Róbert, a Green Travel értékesítési vezetője.

A főszezonban az előzetesen betervezett kilenc helyett heti hat gépük repült Antalyába 96,4 százalékos töltöttséggel, szep­temberben pedig heti öt járatuk visz utasokat a török riviérára. A járatok száma szeptember végén kezd majd csökkenni, az utolsó lánc egészen október végéig repül. Nagyon pozitív tapasztalatokat szereztek idén Bulgáriában, ennek hatására már el is döntötték, hogy jövőre az egyik legnagyobb bolgár beutaztatóval, egy teljesen új partnerrel együttműködve teljes járatokat üzemeltetnek majd.

 

„A 2015-ös év a legsikeresebb volt a Sun&Fun Holidays életében, amikor is csak a török riviérára volt hat charterjáratunk heti rendszerességgel" – tájékoztatott Sulyok Tamás, az iroda partnerkapcsolati és marketingvezetője. Ennek ellenére az idei szezonra már csak heti három antalyai indulást hirdettek meg, ugyanis az iroda úgy döntött, inkább óvatosan tervez, és ha szükséges, a keresletnek megfelelően állít be új charterláncokat, mintsem hogy a megfelelő töltöttség hiányában járatokat kelljen törölniük. A 2016-os nyári szezon adta lehetőségekhez képest elégedettek, hiszen ez a három járat egész nyáron közlekedett.

 

Járatösszevonások a görög úti célokba

A piac hatalmas reményeket fűzött Görögországhoz is, ide gyakorlatilag az összes chartereztető iroda bőséges kapacitást állított be.

Mihálka Róbert szerint a túlvállalást mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már szezon közben járattörlések történtek, illetve folyamatosan ment az egyeztetés az összevonásokról, és ennek a kapkodásnak volt az eredménye az irreálisan alacsony árú kínálat. A Green Travelnél Rodosz és Korfu kifejezetten jól teljesített, míg Zakynthos és Kréta a túlzott piaci kapacitások miatt kevésbé volt sikeres.

A magyar piacra tavaly belépett, Görögország-specialista Mouzenidis Travel magyarországi irodájának igazgatója, Végh Balázs szerint az ő induló optimizmusuk már az előfoglalási szezon előtt elszállt, így több desztinációt teljesen törölniük kellett a repülős kínálatból. A görögországi turizmusnak nem tett jót a „migránsválság" itthoni kommunikációja (ugyanakkor a görög cégcsoport beutaztató forgalma minden más országból jelentősen növekedett). Mindemellett a foci-Eb is jelentős tömegeket vonzott el a tradicionális nyaralásoktól.

A szakma összefogásának köszönhetően, a chartergépek összevonásával végül sikerült lecsökkenteni a túlkínálatot – tette hozzá Végh Balázs, aki szerint a chartereken túl meglepően sok szállást értékesítettek online rendszerükből az egyéni utazást kereső ügyfelek részére.

Füri Mihályné szerint Görögország mellett Spanyolországba is sok volt a last minute akció a szezon elején, ez a főszezonban már egyik úti célra sem volt jellemző.

 

Téli járatok Egyiptomba

Egyiptom, amelyre gyakran rájárt a rúd az elmúlt években, szépen beerősített a szezon közepére. Az Anubis és a Kartago közös charterének telt házas töltésére alapozva az irodák szeptember közepétől egy új járatot indítanak az egyiptomi üdülőhelyre, a gépek egész ősszel és télen közlekednek majd. Egyiptomnak különleges helye van a magyar piacon színvonalas szállodái és ár-érték aránya alapján – tartják az irodák.

Az ETI számára a várakozásoknál jobban alakult az idei nyár – mondta el érdeklődésünkre Kerekes Gábor, az osztrák utazásszervező budapesti irodavezetője. Eddig a magyar piacon mintegy 20 százalékos forgalomnövekedést értek el a nyári szezonban, 2015-höz képest. Magyarország mellett a szlovák piacról is elmondható, hogy túlteljesített (Pozsonyból közlekedik az ETI zászlaja alatt a régió ezidáig egyetlen charterjárata Sharm el Sheikh-re, gyakorlatilag teljes kihasználtsággal).

Magyarországi érintettségű járataik egész nyáron 95 százalék feletti töltéssel közlekedtek. Látva a kereslet kedvező alakulását, július 28-án indítottak egy csütörtöki Budapest–Pozsony–Hurghada járatot, amely hasonló foglaltságot hoz. A tervek szerint mindkét járatot október végéig üzemeltetik, sőt a vasárnapi télen is marad.

 


Észak-Ciprus helyett Törökország


Az utasok szempontjából a nyár legnagyobb izgalmakat kiváltó ügye a Green Travel észak-ciprusi charterláncának felfüggesztése volt, különösen, mert a nyaralni indulók csak a repülőtéren tudták meg, hogy aznap nem tudnak elutazni. Máig nem ismert az első pillanatra nagy botránynak kinéző járattörlés pontos oka, de szerencsére mind a gépgazdának, mind az albérlő irodának sikerült olyan megoldást találnia, amelyet, ha nem is mindenki, de a többség elfogadott.

A Green Travel Észak-Ciprusra mintegy 1600 főt szállított idén, majd augusztus 21-én – az iroda megfogalmazása szerint – „feloldhatatlan ellentétek” miatt hirtelen szerződést bontott a beutaztató céggel. A Green határozottan cáfolta, hogy likviditási problémái lennének. A hátralévő utakra szerződött utasok többségét, több mint 500 személyt sikerült átirányítaniuk a török riviérára. 2017-ben viszont ismét programoznák Észak-Ciprust, de már egy új partnerrel – közölték.

A szerződésbontás a Budavár Tourst is váratlanul érintette, mivel heti 80 garanciális helye volt a szerdánként közlekedő közös charterjáratokon. A Budavár Tours közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy augusztus 23-ára csaknem minden érintett utasuknak (mind a négy járatról) sikerült azonos napon vagy az utasok választása szerint egy-két nap eltéréssel, közvetlen járattal megoldani észak-ciprusi nyaralását. Csupán két-három utasnak nem felelt meg a menetrendi változás, ők pár nap leforgása alatt visszakapták a pénzüket.


 

A cikk a Turizmus Panoráma szeptemberi számában jelent meg. Ön még nem előfizetőnk? Kattintson ide!