Megdőlt a látogatórekord az idei Volt Fesztiválon

Forrás: MTI

 2015. július 05. 17:33

Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

Közleményük szerint a legtöbben, 35 ezren pénteken voltak, amikor mások mellett a Motörhead, a Parov Stelar Band és David Guetta adott koncertet.  A második legerősebb nap a szombat volt, akkor 33 ezren voltak kíváncsiak többek között a Wellhellora, Ákosra, John Newmanre és Fatboy Slimre. Az első két napon és a nulladik napon mintegy 55 ezer látogatója volt a fesztiválnak.


 

A négy és fél nap alatt mintegy kétszáz zenekar adott koncertet. Szombaton délután az Élő Bolygónk klímavédelmi kampány keretében előadást tartott a fesztiválozóknak a klímaváltozás hatásairól.

Az idei rendezvény újítása az egymással szembefordított két nagyszínpad volt, amelyek között egyszerre 30 ezer ember fért el.

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is tízezer sátornak volt hely a fesztivál területén, és órák alatt elkelt a rendelkezésre álló 150 faház is. A soproni és környékbeli szálláshelyek szintén megteltek, a tájékoztatás szerint a rendezvényre érkezők közül sokan már csak Ausztriában tudtak szállást foglalni.