Megnyílt a találkozások vására

Forrás: turizmus.com

 2015. február 26. 20:59

Február 26-án, élénk érdeklődés mellett nyílt meg az idei Utazás kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpont A pavilonjában.

Bár a vásár mérete a korábbiakhoz képest talán szűkült, a hangulat ezt nem  tükrözte, hiszen az első, szakmai napon idén is tartalmas beszélgetésekre, ígéretes tárgyalásokra és szakmai konferenciára került sor. Az Utazás a találkozások vására.

A megnyitón Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója úgy fogalmazott: a kiállítás igyekszik hangsúlyozni, amit teljes egészében semmi más nem is helyettesíthet, a személyes kapcsolatok fontosságát. Hisz benne, hogy ez versenyképes alternatíva a személytelenebb online világgal szemben. A felelősség ugyanakkor mindenkié. Vajon, mindenki megtett mindent, hogy megfelelően adja át az általa képviselt szolgáltatás vagy desztináció élményeit? A Hungexpo erre törekedett, például a Bringaexpo és az Afrikaexpo Utazással egy „tető alá” hozatalával. Az élményeket fokozza az egymillió LEGO kockából felépítendő Magyarország térkép is, mely új attrakció idén.

A vásáron kiemelt figyelem fordul idén is a két díszvendég, Románia és Székesfehérvár felé, mindketten bemutatkoztak a megnyitón, sőt, a vásár négy napja alatt igyekeznek minden érzékszervre hatva, komplex módon élményeket átadni a látogatóknak, szakmai érdeklődőknek.

Ganczer Gábor nem hagyta említés nélkül azt sem, hogy idén új helyzet állt elő: a kiállítókkal közvetlenül vették fel a kapcsolatot, ám ezzel új lehetőségek is megnyíltak a jövőre nézve.

A vásár megnyitóját megtisztelte jelenlétével Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes is, aki a vendégek köszöntésén túl kiemelte azt is: van még min javítani a főváros turizmusában. Viszont előremutató, hogy a felkészülés megkezdődött, a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal intenzív munkába fogott, igyekeznek együtt mindent megtenni az anomáliák megszüntetésére.

Ruszinkó Ádám turizmusért is felelős helyettes államtitkár szintén szólt a szakmához a Hungexpo A pavilonjának színpadáról, mely – ahogyan ő nevezte -  a hazai turizmus egyik emblematikus helyének számít, akárhogyan változott is az elmúlt években a vásár szerepe a turizmusban. Utazni lelkiállapot, s az Utazás kiállítás egyfajta áruminta az idei kínálatból, még ma is.

Mint mondta, a 2014-es év számai nagyon jók, és mind a SZÉP-kártya, mind az Erzsébet-program számai pozitív trendekre engednek következtetni. Ráadásul mintegy 224 milliárd forintnyi uniós forrás is megnyílik a jelenlegi tervezési ciklusban turisztikai célokra.