Mindent a turisztikai e-marketingről – letölthető kézikönyv

 2014. április 17. 14:02

A European Travel Commission (Európai Turisztikai Bizottság) és a UN World Tourism Organization (Turisztikai Világszervezet) először 2008-ban adta ki a turizmus számára páratlan, új lehetőségeket teremtő e-marketinggel foglalkozó kézikönyvét.

Tekintettel arra, hogy az e-marketing világa folyamatosan változik, a két szervezet 2014-ben elkészítette a gyakorlatban is jól használható kiadvány átdolgozott és bővített kiadását.

Az internet megjelenése és az új technológiák általánossá váló használata soha nem látott mértékben alakította át a turisztikai vállalkozások működési környezetét. A desztinációs marketingszervezetek jelentős hasznot húzhatnak a technikai fejlődés teremtette lehetőségekből, ám ehhez folyamatosan bővíteniük kell ismereteiket és stratégiájukat úgy kell kialakítaniuk, hogy kihasználhassák ezeket a lehetőségeket.

Mivel az e-marketing világa folyamatosan változik, az E-marketing kézikönyv kiegészített és aktualizált verzióját 2014-ben újra kiadta a két szervezet, folytatva a turisztikai szakma számára fontos kérdéseket körüljáró, a gyakorlatban jól használható, egyúttal átfogó elméleti ismereteket nyújtó kézikönyvsorozatukat. A szerkesztésben részt vettek az MT Zrt. E-marketing Irodájának és Kutatási Irodájának munkatársai is.

A kiadvány elsősorban elektronikus használatra készült, a kereszthivatkozások segítik a könnyű navigációt az egyes témák között. Segítik a tájékozódást, ismeretszerzést a kiadvány végén található fogalommagyarázatok és az esettanulmányok. Természetesen az e-marketing világa roppant gyorsan változik, ezért minden témához kapcsolódóan megjelöl további forrásokat, amelyek révén tovább bővíthetik tudásukat az érdeklődők.

A kézikönyv lefedi az e-marketing stratégia legfontosabb területeit: a stratégiai tervezést, a márkázást, a keresőoptimalizálást, az e-kereskedelmet és az e-mail marketinget. Kitér arra is, hogyan használható az e-mail marketing a turisztikai szakmával illetve médiával történő kapcsolattartás során, továbbá tartalmaz ajánlásokat olyan speciális helyzetekre is, mint a válságkommunikáció. Tekintettel az „új" technológiák gyors terjedésére a kézikönyv gyakorlatias információkat tartalmaz a mobilmarketing és a közösségi média legújabb trendjeivel, továbbá a legújabb technológiát alkalmazó modern e-marketing stratégia hatékonyságmérésével kapcsolatban. Bemutatja a desztinációs e-marketing legjobb gyakorlatait, sőt kitér az online marketingtevékenység jogi környezetének bemutatására is.

A kézikönyv bővebb ismertetője és a megtekintésével, illetve megvásárlásával kapcsolatos tudnivalók letölthetők a Magyar Turizmus Zrt. szakmai oldalairól: http://szakmai.itthon.hu/e-turizmus.