Miskolc is megtelik a hosszú hétvégére

Forrás: turizmus.com

 2014. október 21. 16:20

Kedd reggel a szállások foglaltsága 85 százalékos volt Miskolcon az előttünk álló hosszú hétvégére, de folyamatosan érkeznek az újabb foglalások. Hasonló a helyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megye más településein is.

A miskolci TDM-szervezet 15 szálloda megkérdezése alapján Lillafüred és Miskolctapolca nagy szállodáiban már hétfőn sem lehetett szobát találni a hosszú hétvégére, Miskolctapolcán átlagosan 80-90 százalékos volt a foglaltság. A belvárosban még vannak szabad szállodai szobák, bár a hotelek tájékoztatása szerint folyamatosan érkeznek most is a foglalások a négy napos ünnepre.

Hasonló a helyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megye más településein is. Mezőkövesden a magas kategóriájú szállodákba már nem lehet szobát foglalni a hosszú hétvégére, a Tokaji borvidéken pedig 70-80 százalékos a foglaltság a tokaji TDM-szervezet munkatársai szerint. Aggtelekről a szálláskihasználtságról nem tudtak adatokat mondani, viszont kiemelték, hogy a hosszú hétvégére kiemelten készülnek a barlangokban, mivel az átlagosnál jóval több turista várható.

 

A hosszú hétvégén természetesen végig nyitva lesz a miskolctapolcai Barlangfürdő, a diósgyőri vár és a Vadaspark is. A Herman Ottó Múzeum kiállítási épületei október 23-án ingyenesen látogathatók, de a további napokon is várják az érdeklődőket. A kisvasút az őszi menetrend szerint közlekedik. A látnivalók nyitva tartásáról szóló összefoglaló táblázatot minden szállásadónak eljuttatja a miskolci TDM-szervezet, hogy tájékoztatni tudják a vendégeiket a programlehetőségekről.