Négy utazásszervezőnek visszavonták az engedélyét

Forrás: turizmus.com

 2015. július 16. 12:46

A héten hírt adtunk arról, hogy lezárult a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal fokozott, az utazásszervezők vagyoni biztosítékára irányuló nyári ellenőrzése. A hatóságtól időközben megtudtuk, mely utazási irodáknak vonták vissza az engedélyét az ellenőrzés során.

Az ellenőrzés célja az volt, hogy egy esetleges fizetésképtelenség esetén az utazási iroda vagyoni biztosítéka rendelkezésre áll-e az előírásoknak megfelelően, illetve hogy képes-e utasai el- és hazautaztatását biztosítani. Mint arról július 14-i cikkükben beszámoltunk, az ellenőrzés hatására 53 utazási iroda több mint 252 millió forint összértékben emelte meg vagyoni biztosítékát még a nyári főszezont megelőzően.

A hatóságtól azóta megtudtuk, az utazásszervező vállalkozások vagyoni biztosítékának összértéke a július 15-én nyilvántartott adatok szerint meghaladja a 17 milliárd 730 millió forintot.

A Kereskedelmi Hatóság az ellenőrzés során négy utazási vállalkozó engedélyének visszavonásáról döntött, mivel azok nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket, így a korábban igazolt biztosítékok mértékének megfelelősége nem volt megállapítható. Ezek a következő irodák: Best Finans Kft., QuaesTour Utazásszervező és Utazásközvetítő Kft., South Stream Kft., TIEGEL Idegenforgalmi Kft.