Össze kell hangolni a Forma-1-et az úszó-világbajnoksággal

Forrás: turizmus.com

 2015. április 18. 20:47

Össze kell hangolni az úszó-világbajnokságot a szintén 2017 nyarán esedékes mogyoródi Forma-1-es versennyel - mondta Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos pénteken.

A kormánybiztos az újságírói felvetésre elmondta: arra törekednek, hogy ne kelljen elhalasztani a mogyoródi rendezvényt, inkább össze kellene hangolni a két sporteseményt.

Szerinte az biztos, hogy a kettőt nem lehet egy időben megtartani. "Nekünk az az érdekünk, hogy ha ilyen események lesznek 2017 nyarán Budapesten, akkor legyen több hétvége, amikor az egész világ Budapestre figyel, ezek ne essenek egybe" - hangsúlyozta.
Hozzátette, hogy a szervezőbizottság tárgyalást kezdeményez a Forma-1 vezetőivel annak érdekében, hogy a rendezvények ne azonos időszakra essenek.

Szólt arról is, hogy a vizes vb-hez hasonló volumenű rendezvényt Magyarországon még nem szerveztek; a sporteseményt a világon több mint 4 milliárdan követhetik majd.
Az eseményhez kapcsolódóan felépítik az új úszócentrumot a budapesti Dagály fürdőnél, közparkokat hoznak létre és területrendezést is végrehajtanak a Margitszigeten. Felújítják továbbá a Hajós Alfréd és a Komjádi uszodát, valamint Balatonfüreden is, ahol a nyíltvízi versenyeket rendezik, lesznek fejlesztések.

A leglátványosabb beruházásnak Fürjes Balázs az óriás toronyugrás helyszínét nevezte: a Parlament előtt a Dunán építenek fel egy ideiglenes szerkezetet, amelyről egy különleges medencébe csobbannak majd a versenyzők.

A szervezés, az új létesítmények felépítésének költségeiről a kormánybiztos nem árult el semmit, mert - szavai szerint - erről csak a közbeszerzések kiírása után tud nyilatkozni.