Összefüggő sétányt szeretnének a siófokiak

Forrás: MTI

 2013. szeptember 04. 18:23

Siófokiak aláírásgyűjtéssel szeretnék elérni a Hotel Széplak ezüstparti sétányt kettévágó kerítésének elbontását - tájékoztatta Kolumbán Tünde, Siófok sajtóreferense az MTI-t.

Azösszefüggő sétányt követelők a napokban juttatták el aláírásgyűjtő íveiket a siófoki városházára. Kezdeményezik, hogy "az ügyben döntésre jogosultak" tegyenek eleget a parti sétányok kialakítását szorgalmazó Balaton-törvénynek, és bontassák el a Siófok-Balatonszéplakon lévő parti sétányt elzáró kerítést, biztosítva a tó megközelíthetőségét és a sétány használhatóságát mindenki számára.
"Javasoljuk egyben, hogy Siófok Város Önkormányzata ingyenes vagyonátadás vagy vagyoncsere keretében az egykori Hotel Széplak területéhez tartozó, jelenleg mindennemű használaton kívül lévő terület tulajdonjogát a Magyar Államtól szerezze meg" - áll az aláírásgyűjtő íveken.
A sajtófelelős közlése szerint a javaslattal Siófok vezetése is egyetért, és kezdeményezni fogja, hogy a szálloda lezárt területe felszabaduljon, és ezzel megszűnjön az a blokk, amely kettészeli az ezüstparti sétányt. A volt minisztertanácsi üdülő a "SZOT-korszak" egyik maradványa, amelynek kihasználatlan épülete egyre amortizálódik, és a szálló strandjának partvédőműve is lehangoló látványt nyújt.
Siófok az elmúlt öt évben többször javasolta az államnak arra, hogy ingyenes vagyonátadással biztosítsa a lehetőséget a Hotel Széplak előtti, közvetlen vízparti sáv nyilvános sétánnyá alakítására. Két éve a polgármester azt kezdeményezte, hogy az állam a víziközmű-vagyonért cserébe adja át a városnak a Hotel Széplakot. Az eddigi önkormányzati kezdeményezések azonban nem vezettek eredményre. Most ennek a megoldáskeresésnek kíván új lendületet adni a lakossági követelés - fogalmazott a sajtóreferens.