Pártkongresszustól Rúzsa Magdiig

Forrás: turizmus.com

 2015. április 09. 23:00

Harminc évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Budapest Kongresszusi Központ (BKK), amely a mai napig a magyar főváros legnagyobb kongresszusi rendezvényhelyszíne.

A születésnap alkalmából nagyszabású műsorral kísért, ültetett vacsora keretében látta vendégül corporate és szakmai partnereit, valamint a turizmusirányítás és a turisztikai sajtó képviselőit a BKK.

Élő parknak rendezték be a BKK-t a jubileumi esten


A 370 személyre terített, élő parknak berendezett Pátria teremben először Laurent Lassier, a Novotel Budapest City és a BKK igazgatója köszöntötte a meghívottakat, elmondva, hogy előttük, a három évtized során, mintegy 9 millió vendéget fogadott falai között a létesítmény.

Felvételünk illusztráció a BKK elmúlt 30 évének egyik eseményéről


A kormány nevében Ruszinkó Ádám mondott köszöntőt. A turizmusért felelős helyettes államtitkár többek között hangsúlyozta a kongresszusi és rendezvényturizmus fontosságát, megemlítve, hogy 2014-ben mintegy 1,2 millió külföldi érkezett Magyarországra hivatásturisztikai céllal. Ezek a vendégek több mint 4 millió vendégéjszakát töltöttek az országban, s ezalatt fejenként és naponta 32 ezer forintot hagytak itt, ami több mint kétszerese egy szabadidős turista költésének. A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a MICE szegmens a jövőben is kiemelt szerepet kap a magyar turizmusban.

Az est folyamán a meghívottak rövid filmbejátszásokon láthatták például a nyitás évében itt tartott MSZMP-pártkongresszus képeit, valamint világhírű művészek, politikusok és sportolók látogatásain készült felvételeket.

Havasi Balázs is a fellépő művészek között volt


A BKK azonban a kulturális események egyik legfontosabb budapesti helyszíne is, s ennek jegyében látványos táncprodukcióval szórakoztatták a vendégeket, akik olyan művészek, illetve zenekarok előadását is meghallgathatták, mint Havasi Balázs, a Why Not együttes, valamint Rúzsa Magdolna.