Szakrális séták Újbudán

Forrás: turizmus.com

 2015. október 30. 20:24

A Deák teret és környékét, valamint a Ráday utcát látva sem buli-turizmusra, sem gasztro-turizmusra nem vágyik Budapest XI. kerületének önkormányzata – tudtuk meg a FTK október 29-i ülésén.

A kerekasztal résztvevőinek Rimóczi Imre, Újbuda önkormányzatának kabinetvezető-helyettese vázolta fel a kerület elképzeléseit. Szándékuk szerint az egészségügyi / wellness turizmust, a kulturális turizmust és a sport turizmust írnák fel a zászlóra.

A kerület képviselője elmondta, hogy a lakosság bevonásával készítenek attrakció-leltárt, s a fejlesztési döntésekből sem hagyják ki a helyben érintetteket. Az egyik legérdekesebb javaslat szerint a XI. kerületben elég látnivaló lenne szakrális séták megszervezéséhez.
Az előadó kitért arra is, hogy az aránylag sok sportlétesítmény, valamint a Duna és a zöldterületek nagysága arra predesztinálja a kerületet, hogy kiemelt helyen kezelje a sport turizmust.

Arra viszont maga az előadó is csak halványan körvonalazott elképzeléseket tudott mondani, hogy miként lehet egy kerület lehetőségeit, illetve ambícióit beleépíteni a főváros egészének kínálatába, s hogyan lehet szétosztani a finanszírozási feladatokat, beleértve a pályázatokon való részvételt is.