Szálloda, éttermek és üzletek nyílnak a Párizsi udvarban

Szerző: Sz Zs

 2014. május 21. 11:56

Budapesten, a Ferenciek terén álló műemlék épületet legtöbben a Jégbüféről azonosítják be, a turizmusban jártasak pedig a néhai IBUSZ központot vizionálják a lepusztultságában is szép ingatlanba.

A tulajdonos, az V. kerületi önkormányzat nem tudta vállalni egy felújítás anyagi terhét, ezért, nemzetközi pályázaton keresett partnert, amelyet a Mellow Moodban meg is talált – mondta Rogán Antal polgármester (képünkön középen), május 21-én, a Buddha Bár Hotelben tartott szerződés aláírást megelőző tájékoztatón. A befektetőknek 2 éven belül kell sikeres engedélyeztetésig eljutni a tervekkel, s újabb 5 éven belül át is kell adniuk a létesítményt.

A politikus elmondta azt is, hogy az ingatlan értékesítéséből befolyó, mintegy 2,1 milliárd forintot a Belgrád rakpart 27 szám alatt, illetve a Ferenciek terén álló épületek homlokzatának felülújítására fordítják majd.

 

Sameer Hamdan (a kép bal oldalán), a Mellow Mood társtulajdonos ügyvezetője volt az aláíró a befektetők részéről, mint a Dubaiban élő Ayes-Majdi Helmi Rida személyes megbízottja. Az új projektben a Mellow Mood gyakorolja majd a menedzsment jogokat.

Zuhair Awad (a kép jobb oldalán), a Mellow Mood másik társtulajdonos ügyvezetője többek között elmondta, hogy 5-csillagos apartman szállodát, egy konferenciaközpontot, luxus üzleteket és éttermeket terveznek a Párizsi udvar néven ismert műemlék épületbe, amelynek átadásával, néhány év múlva kialakulhat egy új turisztikai központ a magyar fővárosban.