Szeptemberig tart a 11. Budapesti Nyári Fesztivál

 2014. július 23. 15:36

Június eleje óta dübörög a Budapesti Nyári Fesztivál, idén is változatos, színes programmal.

A főváros két nyári színháza, a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpad prózai és zenés előadásokkal, musicalekkel, operákkal, koncertekkel és gyerekszínházzal várja a családokat, a nyár második felében is.

A Margitszigeten ad búcsúturnét július 26-án a Buena Vista Social Club, augusztus 1-jén és 3-án a Magyar Állami Operaház Aida előadásában Radames szerepét Thiago Arancam brazil-olasz tenor alakítja. Augusztus 10-én Boban Markovics itt ünnepli nagy koncerttel az 50. születésnapját, a Dózsa-féle lázadás 500. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Székely Dózsa György című táncjátéka lesz látható augusztus 22-én Novák Péter főszereplésével.

A szabadtéri színpad udvarán található 103 éves Margitszigeti Víztorony is kínál programokat. Körpanorámás kilátóként is működik, Visual Art galériaként pedig színház- és öltözéktervezési kiállításoknak ad helyszínt. Udvarán szombat esténként Jazzy Tower-koncerteket rendeznek augusztus 14-én a Balkan Fanatik, 30-án Harcsa Veronika formációja, a Bin Jip koncertezik ezen a különleges helyszínen. Hétvégenként délelőtt ingyenes családi programmal kedveskednek a látogatóknak: szombaton Interaktív meseszínpad, vasárnap Reneszánsz délelőttök várják a gyerekeket a Szent Margit-romoknál.

Néhány cím és név a Városmajori Szabadtéri Színpad kínálatából: Római vakáció, Piszkos Fred, Szalóki Ági: Karády-est, Tompos Kátya, Rákász Gergely, vígopera bemutatók, Vásáry Tamás és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar jótékonysági koncertje. Benkó Dixieland Band, Happy Ending Hernádi Judit és Hegyi Barbara főszereplésével, Oscar, Pánik a fedélzeten musical, Férfi és Nő koncert Dés László és Bereményi Géza dalaival. A szezont szeptember 7-én Szűcs Gabi Swinging Amy koncertje zárja.

A Budapest Nyári Fesztivál a programok mellett élménycsomagokat is kínál. Népszerűek a színházjeggyel egybekötött szállodai csomagok, és a Színházi hajójárat, amely nem csak az előadások alkalmával, hanem menetrend szerint naponta ötször szállítja oda-vissza az utasokat a Szabadtéri Színpad saját kikötőjébe. A parkolók korlátozott száma miatt a színház a hajójáratot javasolja a vendégeknek.

Bővebb infó: www.szabadter.hu