Szeress bele Svájcba!

Forrás: turizmus.com

 2015. október 15. 14:47

Romantikus éjszaka a hegyoldalban egy szerelmi jurtában, átkelés az 500 méteres magasságban vezető függőhídon, holdfényes éjszakai hegyi vasutazás – a Svájci Idegenforgalmi Hivatal sajtóreggelijén több érvet hallottunk, amiért érdemes Svájcba látogatni, és amiért bele lehet szeretni az országba.

„#INLOVEWITHSWITZERLAND" mottóval hirdeti az idei téli szezont a Schweiz Tourismus. Regionális igazgatójuk, Urs Weber az október 15-én megtartott szezonnyitó sajtóeseményen hosszasan sorolta azokat a különleges élményeket, mellyel az alpesi ország igyekszik levenni lábáról a látogatóit.

„A svájci hegyvidék földöntúli" - vélekedik Buzz Aldrin, a Holdra szállás legendája is a svájci telet népszerűsítő új reklámvideóban, melyet szintén levetítettek a budai Emile-ben megtartott rendezvényen.

 

Mindezek mellett természetesen konkrétumokról is szó esett. A friss téli magazinban svájci sztárok mesélnek a síterepekről, de találni benne tippeket a szerethető és otthonos hüttékre, valamint a családok számára alkalmas téli úti célokra vonatkozóan is. Új funkciókkal indították el a „SnowReport" applikációt, mely aktuális hójelentéseket, időjárás-előrejelzést, élőképet és pályatérképeket tesz elérhetővé. A „SnowReport", „Swiss Winter Hike" és „Swiss Mag" téli appok a „Schweizer Winter" (Svájci tél) e-brosúrával együtt elérhetők a www.MySwitzerland.com/mobile oldalon.Az újrakezdőket különleges ajánlattal várják, mely a szállás és a felszerelés mellett két privát órát is tartalmaz, kedvezményes áron.

Elhangzott: a síterepek megközelítésére a Swiss Air jó alternatívát kínál, elérhető jegyárakkal és heti 21 járattal Budapestről Zürichbe. Érdemes igénybe venni a „FlyRailBaggage" szolgáltatást, melynek keretében a feladott csomagot az úti célhoz legközelebbi vasúti- vagy autóbusz állomásra szállítják.

 

A eseményen Sarke Risch, a Jungfraubahn értékesítője kiemelte: Svájc legnagyobb magántulajdonú vasúti társasága a 200 kilométernyi előkészített pályát és 100 kilométernyi túraútvonalat kínáló Jungfrau sírégióhoz, valamint olyan népszerű kirándulóhelyekhez segít eljutni, mint a Jungfraujoch.

 

Főként a svájci frank árfolyamának változása az oka, hogy a magyar beutazó turizmus gyengült az idei évben, az év végére a vendégszámban 6-7 százalékos visszaesés várható, Urs Weber mintegy 80 ezer vendégéjszakára számít. A Jungfrau régióban viszont 5 százalékkal emelkedett a vendégforgalom, a magyar vendégek számában hasonló mértékű a növekedés.