Távozik posztjáról Faragó Péter vezérigazgató

Forrás: turizmus.com

 2016. április 29. 15:03

A Magyar Turizmus Zrt. közleményben tájékoztatta a szakmát, hogy Faragó Péter vezérigazgató új szakmai kihívások elé néz, 2016. április 30-al távozik a társaságtól. Szintén távozik Langer Katalin nemzetközi és kongresszusi igazgató.

Az MT Zrt. közleményében úgy fogalmaz: Faragó Pétert 2014. augusztusában nevezték ki a Magyar Turizmus Zrt. élére. Vezetői munkájával meghatározóan hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Turizmus Zrt. megújult struktúrával és marketing eszközrendszerrel tudjon megfelelni a kor kihívásainak - írják.

Kiemelik: vezérigazgatósága ideje alatt megvalósította a párbeszédet, az eredményes kapcsolattartást és együttműködést a szakmai szervezetekkel, valamint a piaci szereplőkkel egyaránt össznemzeti értékek mentén.

Tavaly a Turizmus Világnapján a turizmus jelentőségének elismertetése és az eddiginél is szorosabb együttműködés megalapozása érdekében közös nyilatkozatot írt alá a kormányzat, a Magyar Turizmus Zrt. és a turizmus irányításában meghatározó országos szervezetek. Faragó Péter nevéhez fűződik számos stratégiai együttműködési megállapodás tető alá hozása, és az európai uniós projekt elnyerése a hazai turisztikai KKV-k versenyképességének fokozása és turisztikai attrakcióink hatékonyabb megjelenítése érdekében - fogalmaz a közlemény.