A 10 leggyakoribb hiba a hotelek weboldalain

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 11. 11:10

Nem elég csupán a trendi dizájnt megcélozni, felhasználó-baráttá kell tennünk honlapunkat, ám erre a világ sok szállodája még nem szentel elég figyelmet. A Tnooz turisztikai hírportál megjelentette a top 10-es listát azokról hibákról, melyeket a hotelek weboldalaik elkészítésekor elkövetnek.

A 10 leggyakoribb hiba, amit a hotelek honlapjuk létrehozásakor elkövetnek:

1. Hiányzik a telefonszám – pedig szükséges lenne a szálloda címével együtt feltüntetni.

2. „Habos” szlogenek, öndicsérő idézetek túlburjánzása – az „Extraordinaire, Award Winning, Blissful Abode, etc.” jelzők csak elijesztik a leendő vevőt.

3. Zene (Lehetne mellőzni?) – a foglalások zöme hétköznap 9-17 óra között történik, képzelje el, mikor leendő vásárlója (akitől főnöke talán épp a jelentést várja) irodáját hirtelen hangos zene tölti be, több mint katasztrófa…

4. Gátjai vagyunk saját oldalunk forgalmának – méghozzá azzal, ha „kivezetjük” az olvasót az oldalról a közösségimédia-oldalak jeleinek feltüntetésével.

5. Rosszul alkalmazott/beágyazott videók – a YouTube természetesen kiváló hely, hogy onnan videókat töltsünk le, de fontos a beágyazás módja, mert itt is könnyen visszájára fordulhat a szándék.

6. Rossz minőségű fotók – sok hotel még mindig nem fordít erre megfelelő energiát, pedig csak jó minőségű képeket érdemes a honlapra tenni.

7. Óvakodjon a sajtóközleményektől! – hiszen nem azt tartalmazzák, amire a vásárló kíváncsi. A vevőnek releváns, gyakorlatias információkra van szüksége.

8. Ijesztőek a PDF-ről letölthető éttermi és spa menük – nagy láncok előszeretettel használják, pedig a letöltése lassú, nem felhasználóbarát. Válasszák helyette a HTML változatot!

9. Felkérés „keringőre”, azaz nem megfelelő a „call-to-action” – a „BOOK NOW” vagy a „BOOK NOW AND SAVE” gombok elavultak, nem hatékonyak. Szükségesebb egy empatikusabb hozzáállás a vevő igényeihez. Tegyük változatossá a „felhívást keringőre”. Hatékonyabb lesz az a szálloda, melynek oldalán például így közelítünk a vendéghez: „Give us your name and email, and we’ll get right back to you.”

10. Rossz foglalási rendszer használata – Jegyezzük meg! A vásárló számára a foglalási rendszer a honlapunk részét képezi. Ha nem működik gördülékenyen, az minket is minősít.

 

Fotó: tnooz.com

 

Összegzés: bár a „külcsín” is fontos, mégis törődjünk kevesebbet a dizájnnal, minden csinos weboldalt egyből agyonüt a rendszer, ha nem felhasználóbarát. Azonban, ha a fenti lista mentén átvizsgálja szállodája honlapját, és orvosolja a hibákat, lépése hamarosan érezhető lesz a foglalások számában is.