Turisztikai road show Kuvaitban és Ománban

 2013. december 03. 17:48

A Magyar Turizmus Zrt. távoli, feltörekvő piacokra irányuló marketingtevékenységének újabb akciójaként december 2-án és 4-én több országot érintő turisztikai roadshow zajlik a Perzsa-öböl térségében.

A Magyar Turizmus Zrt. öt magyar turisztikai szolgáltatóval, szállodák és utazási irodák képviselőivel (Prime Travel, Mellow Mood Hotels, Danubius Hotels Group, Atlasz World Travel, Tour East Tour), valamint a Qatar légitársasággal közösen népszerűsíti hazánk turisztikai kínálatát Kuvaitban és Ománban. Mindkét országban hasonló forgatókönyv szerint, egy-egy elegáns szállodában tartják a szakmai rendezvényt: Magyarország turisztikai kínálatát – természetesen az arab utazókra szabottan – Czunyi Tímea, az MT Zrt. arab piacért felelős piacfejlesztési menedzsere prezentálja, majd workshopok következnek, ahol a magyar szolgáltatók személyes tárgyalásokat folytathatnak az arab üzleti érdeklődőkkel. A napot üzleti vacsora zárja, ahol kötetlen formában folytatódnak a megbeszélések. Áder János köztársasági elnök, aki december 2-án Kuvaitban folytatott tárgyalásokat, személyesen is megtisztelte a turisztikai rendezvényt látogatásával. A köztársasági elnök megismerkedett a magyar részvétel céljával, megtekintette az arab piaci marketingtevékenység céljából készített prospektusokat. Külön köszöntötte a jelen lévő magyar szolgáltatókat és beszélgetett a szeptemberben Magyarországon járt kuvaiti utazási szakemberekkel, akik lelkesen számoltak be a hazánkban szerzett élményeikről. A hazánkban még nem járt arab turisztikai szakembereket is lenyűgözte a magyar bemutatkozás: elmondták, hogy Magyarországra ezentúl mint új turisztikai célpontra tekintenek, ahol az arab utazók elvárásainak sok mindenben megfelelő kínálatot találhatnak.

(Áder János, Magyarország köztársasági elnöke és Czunyi Tímea, az MT Zrt. arab piacokért felelős piacfejlesztési menedzsere)