Új, kistermelőkre épített rendezvénykoncepció a Waldorftól

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 24. 14:54

A Waldorf-Catering több mint 17 évvel ezelőtt a professzionális party service egyik hazai úttörője volt. A cég azóta is a folyamatos megújulás híve és idén szeptemberben ismét egy előremutató rendezvénykoncepcióval rukkoltak elő, mely a kistermelői alapanyagokra és termékekre épül.

A koncepciót az újrafelhasznált anyagokból készült büféasztalok és a természetes, élő növényekből készített dekoráció teszi teljessé.

A kistermelői menü olyan alapanyagokat, akár kész termékeket használ, melyek kis mennyiségben, legtöbbször kézműves módszerekkel készülnek. Megtalálásuk, kipróbálásuk, a kapcsolatfenntartás a termelőkkel vagy a beszerzés logisztikája mind rendkívül idő- és energiaigényes feladat. Annak érdekében, hogy könnyebb legyen megtalálni és beszerezni ezeket a termékeket, a Waldorf felvette a kapcsolatot a MIKSZ csoporttal, akik alapos munkával gyűjtik össze a hazai kistermelőket (a kézműves termelő kifejezést szándékosan nem használjuk, annyira elcsépelték ezt az utóbbi időben) és biztosítanak nekik egy központosított értékesítési csatornát.

A Waldorf egy kicsit küldetésként tekint erre a feladatra, úgy vélik, segíteniük kell a kistermelőknek, hogy hozzáállásban, választékban, minőségben fel tudjanak nőni a több évszázados töretlen hagyománnyal rendelkező francia, olasz vagy angol társaikhoz, jelenleg ugyanis nehéz biztosítani a folyamatos ellátást a megfelelő mennyiségben és minőségben. Véleményük szerint a segítségnyújtásban a vezető hazai éttermeknek, szállodáknak kell az élen járniuk, sokat lendítene az ügyön, ha minél többen döntenének úgy, hogy beépítik ezeket a termékeket, alapanyagokat a mindennapi üzletmenetükbe, mert ez biztos, hogy a mindennapi fogyasztókra is jó hatással lesz.