Innováció

 • Szaunázzon a Duna-parton!

  Szaunázzon a Duna-parton!

  Ismét várja a mobil szauna azokat, akik szeretnének a főváros dunai panorámájában gyönyörködve szaunázni. A vendégeknek csak fürdőruhát, papucsot és törölközőt kell vinniük. 2017. 01. 03.

 • Rendezvénytechnika felsőfokon

  Rendezvénytechnika felsőfokon

  A Pesti Vigadó különleges, év végi premier eseménynek adott otthont, ahol a Special Effects International ünnepélyes keretek között mutatta be két új konferenciatechnikai eszközét. 2016. 12. 12.

 • Telefonos alkalmazás mutatja meg a legközelebbi gyóntatópapot

  Telefonos alkalmazás mutatja meg a legközelebbi gyóntatópapot

  Telefonos alkalmazás mutatja meg a híveknek a hozzájuk legközelebbi, épp ráérő gyóntatópapot Spanyolországban. Az applikációval jelenleg mintegy száz pap és néhány püspök, például San Sebastian püspöke is elérhető. 2016. 12. 10.

 • A Szekszárdi borvidék új arca

  A Szekszárdi borvidék új arca

  A Szekszárdi borvidék pályázat keretében választotta ki új arculatát. A friss és modern, de a hagyományokat is tiszteletben tartó pályázatok értékelésénél fő szempontot jelentett a jó felismerhetőség, az időtállóság és a letisztultság. 2016. 11. 25.

 • Készítsen drónfelvételt a szállodájáról és ossza meg!

  Készítsen drónfelvételt a szállodájáról és ossza meg!

  A JW Marriott Hotel & Resorts és a DJI közös drónprogramjának köszönhetően a vendégek nemcsak egy teljesen új látószögből tekinthetik meg a szállodájukat, de megtarthatják a felvételeket és meg is oszthatják a közösségi oldalakon. 2016. 11. 10.

 • Tapintható "csók"

  Tapintható

  Interaktív reliefet készítettek Gustav Klimt híres festményéből, A csókból a bécsi Belvedereben. A domborművet nemcsak megérinteni lehet, de beszél is a látássérültekhez. 2016. 10. 14.

 • Jönnek a pizzafutár-drónok Új-Zélandon

  Jönnek a pizzafutár-drónok Új-Zélandon

  Az új-zélandi városok felett már az idén megjelennek a pizzafutár-drónok – számolt be a Heise online német technológiai hírportál. 2016. 08. 25.

 • Szeged – Smart City

  Szeged – Smart City

  Szeged város „Smart City” koncepciójának első lépéseként idén a város emblematikus fesztiválján, a SZIN-en bevezetik a készpénzmentes fizetési lehetőséget számos, a nemzetközi piacon is úttörő jellegű új szolgáltatással. 2016. 08. 19.

 • Időkapszulát találtak a Budapesti Gazdasági Egyetem épületében

  Időkapszulát találtak a Budapesti Gazdasági Egyetem épületében

  Hogy nyomot hagyjanak az utókornak, egy 1934-es iskolai évkönyv lapjára előbb felírták a neveiket, majd a papírlapot befalazták a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai neoreneszánsz épületébe azok a kőművesek, akik 1959-ben az épület felújítását végezték. 2016. 08. 15.

 • Luxusnappali a Dunán

  Luxusnappali a Dunán

  Egy szupermenő bulihajó, egy bárpult és egy bőr sarokgarnitúra szerelméből született luxus vízicirkáló tűnt fel a budapesti Dunán. A neve Dry Martini, ami eleve jó kezdet. 2016. 08. 03.

 • Zölden a Szigeten

  Zölden a Szigeten

  A Sziget a kezdetektől fontosnak tartja a fenntartható fesztiválozást, idén azonban hangsúlyosabb akciókkal és kommunikációval segítik a látogatók körében a környezettudatosság népszerűsítését. 2016. 08. 03.

 • „Tervezz, rajzolj, alkoss újat!” – Arculati ötletpályázatot hirdetett a MÁV-Start

  „Tervezz, rajzolj, alkoss újat!” – Arculati ötletpályázatot hirdetett a MÁV-Start

  Ötletpályázat útján frissítené a megújuló állomások belső tereinek arculatát a MÁV-Start. A vasúttársaság szeptember 7-ig várja a kreatív pályázók egyedi, dinamikus és fiatalos ötleteit a vasútállomási utasterek korszerűsítésére. 2016. 07. 20.

 • Digitális kalauz a helyi termelőkhöz

  Digitális kalauz a helyi termelőkhöz

  A bécsiek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a közelből származó zöldség és gyümölcs kerüljön az asztalukra. A Bécsi Agrárkamara most digitális segítséget indított, amellyel a bécsiek könnyebben megtalálhatják a közelükben lévő termelőket. 2016. 07. 14.

 • Birkák készítenek utcaképeket a Feröer-szigeteken

  Birkák készítenek utcaképeket a Feröer-szigeteken

  Nem vártak tovább a Google-ra a Feröer-szigetek lakói, hogy a Street View szolgáltatáshoz feltérképezze az atlanti-óceáni szigetcsoportot, birkák segítségével saját maguk készítenek helyi utcaképeket. 2016. 07. 13.

 • Debütál a feltöltős fesztiválkártya Magyarországon

  Debütál a feltöltős fesztiválkártya Magyarországon

  Első alkalommal a Sziget fesztiválon lesz elérhető Magyarországon a készpénzzel és online is feltölthető Festipay prepaid kártya, amellyel azonban a fesztiválon kívül is lehet fizetni. 2016. 07. 08.

 • Internet a Lufthansa a rövid- és közepes távolságú járatain is

  Internet a Lufthansa a rövid- és közepes távolságú járatain is

  Októberben szállnak fel a Lufthansa első rövid- és közepes távolságú járatai, amelyeken már szélessávú fedélzeti internetszolgáltatást vehetnek igénybe az utasok. A légitársaság előreláthatólag 2018 közepéig fejezi be az innovatív technológia kiépítését a teljes Lufthansa Airbus 320-as flottán. 2016. 06. 28.

 • Zseniális húzással tiltják ki a mobilokat a koncertekről

  Zseniális húzással tiltják ki a mobilokat a koncertekről

  Az amerikai R&B, soulénekes Alicia Keys legutóbbi koncertjén úgy tett, mint az okos lány a mesében: száműzte is a koncertjéről a rajongók telefonjait, meg nem is – egy új, úttörő technikai megoldás segítségével. 2016. 06. 21.

 • Nappal napozóágy, éjjel szálláshely

  Nappal napozóágy, éjjel szálláshely

  Éjszakai szállásként is használható napozóágyakat helyeztek ki a világon elsőként balti-tengeri strandokon az észak-németország Schleswig-Holstein tartományban. 2016. 06. 04.

 • Domus: új, innovatív rendezvénytér a piacon

  Domus: új, innovatív rendezvénytér a piacon

  Új izgalmas rendezvénytérrel bővült paletta: Domus néven különleges, bárhol felállítható, félgömb formájú, egyedi hangulatú helyszínt is igénybe vehetnek mostantól a céges rendezvényeket, esküvőket, egyéb nagyszabású eseményeket szervezők. 2016. 06. 01.

 • Egymillió hektáros tengeri parkot létesítettek Malajziában

  Egymillió hektáros tengeri parkot létesítettek Malajziában

  Egymillió hektáron elterülő tengeri parkot létesítettek Malajziában: a döntés mérföldkőnek számít a globális tengeri élővilág megőrzése és a fenntartható fejlődés előmozdítása szempontjából. 2016. 05. 31.

 • Miskolcon elégedettek a turisták

  Miskolcon a TripAdvisor Kiválósági Tanúsítványát 2016-ban 6 étterem és 4 attrakció érdemelte ki. 2016. 05. 31.

 • Fotós maratont szerveznek Nógrádban és a Felvidéken

  Közép-Európa legnagyobb tájfotós rendezvényét tartják a hétvégén a Novohrad-Nógrád Geoparkban Salgótarján környékén és Dél-Szlovákiában: a Medvesi Fotós Maratonon lehetőség lesz többek között kivilágított várak éjszakai fotózására, denevérgyűrűzésre és asztrofotózásra is. 2016. 05. 30.

 • Nemzetközi orvoskonferencia az Aquaworld Resortban

  Az egyik legsokoldalúbb egészségügyi ágazat, az integratív gyógyítás világszerte elismert kutatói és gyakorló főorvosai látogatnak el Budapestre szeptember elején, hogy megvitassák, miként lehet a nyugati gyógyítást integrálni a keleti gyógymódokkal. 2016. 05. 30.

 • Kreatív eseménymarketing az Aquaworld Élményfürdő szervezésében

  Kreatív eseménymarketing az Aquaworld Élményfürdő szervezésében

  Kíváncsi, hogy milyenek a mi hullámaink? – erre a kérdésre közel 500 fodrász tudhatta meg a választ május 23-án az Aquaworld és a L’oreal Magyarország Professionnel Divíziója által szervezett szakmai- és élményalapú rendezvényén, az Aquaworld Élményfürdőben. 2016. 05. 27.

 • Az élhető budapesti közösségi terekért

  Az élhető budapesti közösségi terekért

  2016-ban újra indul a Budapest Főváros Önkormányzata által 2013-ban elindított TÉR_KÖZ pályázat. 2016. 05. 25.

 • Bécs megvédi a fiákerlovakat

  Bécs megvédi a fiákerlovakat

  Intézkedéscsomagot dolgoztak ki az osztrák fővárosban a város egyik jelképének számító fiákerlovak védelmében. Eszerint hőségben majd nem dolgozhatnak, és rövidül a munkaidejük is. Az új szabályok betartását fokozottan ellenőrzik. 2016. 05. 24.

 • Rekordszámú külföldi beruházást vonzott tavaly Európa

  Minden gazdasági nehézség ellenére is rekordot értek el tavaly a külföldi működőtőke befektetéssel finanszírozott beruházások Európában - derül ki az EY tanácsadó vállalat kedden közzétett "Destination Europe" című tanulmányából. 2016. 05. 24.

 • Júliustól az elektronikus aláírást is elfogadják Magyarországon

  Júliustól az elektronikus aláírást is elfogadják Magyarországon

  Az elektronikus aláírás is érvényes, bizonyító erejű, és az unió egész területén elfogadott lesz a július elsején hatályba lépő új szabályozás szerint. 2016. 05. 02.

 • Ingyenes madárhatározó okostelefonon

  Magyarországon először készített ingyenesen letölthető okostelefonos madárhatározó alkalmazást a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesülettel közösen. 2016. 04. 19.

 • Már Messengeren is elérhetők a KLM repülőjegyei

  Már Messengeren is elérhetők a KLM repülőjegyei

  A KLM légitársaság legújabb innovációjának köszönhetően már a Facebook Messenger applikációról is letölthetőek a repülőjegyek és a beszállókártyák. 2016. 04. 02.

 • A magyar nők rosszabbul tűrik a stresszt, mint a férfiak

  A magyar nők rosszabbul tűrik a stresszt, mint a férfiak

  A magyar nők több mint egy harmada közepes vagy annál rosszabb mértékben tűri a stresszt, míg a férfiaknál ez az arány mindössze 23% - derül ki a Selfmapping HR teszt legújabb kutatásából. A kutatás rávilágít a feltöltődés fontosságára, amelynek módja nemenként eltérő. 2016. 03. 31.

 • Több mint 15 ezren regisztráltak egy hét alatt az idei TeSzedd! akcióra

  Egy hét alatt több mint 15 ezer önkéntes, 140 szemetes helyszín megtisztításával regisztrált az idei TeSzedd! országos szemétgyűjtési akcióra. 2016. 03. 17.

 • Az Erdők Városa címet kapott Bécs

  Az Erdők Városa címet kapott Bécs

  European Forest City címmel tüntették ki az osztrák fővárost, amelyet egy éven át viselhet. A díjat évente ítélik oda egy-egy európai városnak, amely sokat tesz az erdők védelméért. 2016. 03. 17.

 • Kövesse okostelefonjával a poggyásza útját!

  A Lufthansa digitális poggyászkezelési újdonságaival az utasok nyomon követhetik, merre jár éppen a feladott böröndjük. Elindult az önálló poggyászcímke-nyomtatás próbaüzeme is. 2016. 03. 12.

 • Győr és Pannonhalma is applikációt fejlesztett

  Győr és Pannonhalma is applikációt fejlesztett

  Közös, 70 négyzetméteres standdal jelent meg az idei Utazás Kiállításon Győr és Pannonhalma, hiszen a két település fizikai és szellemi értelemben is közel áll egymáshoz: a távolság mindössze 20 kilométer közöttük, a turisztikai attrakciók fejlesztéséről mindkét helyszínen kreatívan gondolkodnak. 2016. 03. 07.

 • Neves szakértők és humanoid robotok az ITB kongresszuson

  Neves szakértők és humanoid robotok az ITB kongresszuson

  A turizmus, politika és gazdaság prominens képviselői találkoznak a világ legnagyobb turisztikai kongresszusán Berlinben. A résztvevőket az új Toshiba Robot, Chihira Kanae üdvözli majd. Az ITB Berlin látogatói számára ingyenes a részvétel a konferenciákon. 2016. 03. 06.

 • Vendégcsúcs az Aquaticum Termálfürdőben

  Az Aquaticum Termálfürdő is csatlakozott a Magyar Fürdőszövetség szökőév alkalmából kiírt "Szökjön ki egy fürdőbe" felhívásához, így 2016. február 29-én (hétfőn) féláras belépőkkel várta a Termálfürdő a lazítani vágyó vendégeket. 2016. 03. 06.

 • Kifutott az első "okos" turistahajó Budapesten

  Kifutott az első

  A díjnyertes GPS rendszerrel felszerelt hajójáratok most már a Duna magyarországi szakaszán is megtalálhatóak, amely persze nem csupán a hazánkba látogató külföldiek, de a magyar városnézők körútjait is még élvezhetőbbé teszi, mint az valaha is volt. 2016. 03. 03.

 • Új HP LaserJet nyomtatók óriási kedvezménnyel!

  2016. 02. 29.

 • Térplasztikát helyeznek el látássérülteknek Kaposvár főterén

  Térplasztika készül látássérülteknek Kaposvár főteréről, a bronz alkotást a városháza mellett helyezik el júniusban. 2016. 02. 25.

 • Jelentősen vezet Magyarország az Év fája versenyben

  Jelentősen vezet Magyarország az Év fája versenyben

  Jelentősen, mintegy 46 ezer szavazattal vezet a bátaszéki molyhos tölgy az Év fája versenyben, amelyre még február 29-ig várják a szavazatokat. 2016. 02. 24.

 • Máris bővül az Audio Guide turisztikai szolgáltatása

  Máris bővül az Audio Guide turisztikai szolgáltatása

  A február elején bemutatott Audio Guide egy olyan fejlett GPS alapú idegenvezető-rendszer, amely a túra alatt a továbbított koordináták alapján érzékeli a hajó be- és kilépési pontjait, így a minden megállóhoz külön-külön kapcsolt slideshow és bemutatószöveg időben indul. 2016. 02. 23.

 • Bike & Breakfast: reggeli a kerékpárral közlekedőknek

  Bike & Breakfast: reggeli a kerékpárral közlekedőknek

  Februártól októberig minden hó utolsó péntekén 7-9-ig ingyen reggelivel várja a biciklivel munkába indulókat három óbudai vendéglátóhely. Első alkalom: február 26. 2016. 02. 18.

 • Szeretjük a bitcoint?

  Szeretjük a bitcoint?

  Februártól akár bitcoinnal (virtuális, digitális fizetőeszköz) is lehet fizetni a Budapest Taxi flottájában, köszönhetően a CoinPay Zrt. szolgáltatásának. Ugyanakkor a Magyar Nemzeti Bank a bitcoin használatának kockázataira figyelmeztet. 2016. 02. 11.

 • Technikai fejlődés a turizmus terén

  Technikai fejlődés a turizmus terén

  A 21. század a fejlődések és fejélesztések kora, célja szinte minden esetben az, hogy még élvezhetőbbé tegye az emberek életét. 2016. 02. 11.

 • Útlevél helyett mikrocsip?

  Útlevél helyett mikrocsip?

  Egy holland utazó volt az első, aki útlevél helyett a karjába ültetett mikrocsippel utazhatott, s anélkül haladt át a biztonsági ellenőrzéseken, hogy szüksége lett volna a beszállókártyájára az azonosításhoz. 2016. 01. 21.

 • Közösségi oldal kalandozni vágyóknak

  Közösségi oldal kalandozni vágyóknak

  Magyarország minden tájáról kínál „kalandokat" egy új hazai programajánló szolgáltatás és a hozzá tartozó mobilalkalmazás, amely GPS révén érzékeli, hol jártunk és ott mit csináltunk. A legaktívabbak kedvezményekre és ajándékokra válthatják a gyűjtött pontokat. 2015. 12. 10.

 • Térkép készül a hazai gyógy- és termálfürdőkről

  A Magyar Fürdőszövetség ajánlásával a Stiefel Eurocart Térképkiadó Kft. készíti Magyarország gyógyfürdőinek és termálfürdőinek térképét. A kiadványból az is kiderül majd, melyik víz milyen betegségekre, bajokra gyógyító hatású. 2015. 12. 10.

 • A kutatás állt az Edutus workshopjának fókuszában

  A kutatás állt az Edutus workshopjának fókuszában

  A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében 2015. november 20-án az Edutus Főiskola Budapesti Tagozatán workshopot szervezett a Turizmus Tanszék. 2015. 11. 20.

 • Okoskukák Brüsszelben: jelzik, ha megteltek

  Májusig 30 okoskukát telepít a brüsszeli önkormányzat a város szívébe és az uniós intézményeknek otthont adó kerületbe. Az okoskukák automatikusan tömörítik a hulladékot, és jelzik a köztisztasági vállalatnak, ha megtelnek. 2015. 11. 10.

 • Térségi együttműködési megállapodást kötött Szeged és Hódmezővásárhely

  A fejlesztési tervek összehangolása érdekében térségi együttműködési megállapodást kötött a szegedi és a hódmezővásárhelyi önkormányzat, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete. 2015. 10. 29.

 • Okosváros-alkalmazást tesztel Budapest

  Okosváros-alkalmazást tesztel Budapest

  Okosváros-alkalmazást tesztelnek Budapesten, amely során a forgalomhoz, a zajterheléshez és a levegőszennyezettséghez igazítják a közvilágítást, valamint adatokat gyűjtenek a közlekedés optimalizálásához. 2015. 10. 26.

 • Oktober 21-én érkezik Marty MacFly - Sárvár is ünnepel

  Oktober 21-én érkezik Marty MacFly - Sárvár is ünnepel

  A Mercedes, a Toyota és a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő is kihasználja azt a marketinglehetőséget, amelyet az amerikai filmesek kínáltak fel majdnem 30 évvel ezelőtt: a Vissza a jövőbe című film kapcsán számos esemény kezdődik október 21-én, szerdán. 2015. 10. 20.

 • Elárverezik a Titanicot elsüllyesztő jéghegyről készült fotót

  Elárverezik a Titanicot elsüllyesztő jéghegyről készült fotót

  Elárvereznek egy fotót a Titanicot elsüllyesztő jéghegyről és egy szemtanú kézzel írt beszámolóját Nagy-Britanniában. 2015. 10. 18.

 • Elektromos autók töltőkészülékeit telepítették a budai várnegyedbe

  Elektromos autók töltéséhez szükséges eszközöket telepített a budavári önkormányzat a főváros I. kerületének két pontján, a Lovas úton és a Várkert Bazár mélygarázsában, amelyeket szerdán adtak át. 2015. 10. 14.

 • A Balaton is felkerül a veszprémi kézilabdázók mezére

  A Balaton is felkerül a veszprémi kézilabdázók mezére

  A Bajnokok Ligája-döntős veszprémi férfi kézilabdaklub megállapodott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal arról, hogy a jövőben a Balaton is felkerül a játékosok mezére. 2015. 10. 14.

 • Ingyenesen lehet wifizni a Parlamentnél

  A díjmentes internet-hozzáférés biztosítása mellett saját mobilalkalmazást is fejlesztett az Országgyűlés Hivatala, hogy segítse az Országház látogatóinak tájékozódást. 2015. 10. 11.

 • Falatozó szürkemarha került egy Kazinczy utcai tűzfalra

  Falatozó szürkemarha került egy hatszáz négyzetméteres Kazinczy utcai tűzfalra a Fat Heat és TransOne művésznéven dolgozó alkotópáros munkájaként. 2015. 09. 29.

 • Innovációs díjat nyert a Lufthansa elektronikus poggyászcímkéje

  Innovációs díjat nyert a Lufthansa elektronikus poggyászcímkéje

  Az első teljes körűen integrált, elektronikus poggyászkezelő megoldás kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá teszi az utazást. A Lufthansa várhatóan jövő év elejétől kezdi el használni. 2015. 09. 15.

 • Okostányéroké a jövő?

  Okostányéroké a jövő?

  Vajon hány étteremben alkalmazzák majd az elkövetkező évtizedekben a SmartPlate-t? Ez a találmány, felhasználva a XXI. század legújabb technikáit, rögtön kijelzi, hány kalória van abban, amit a tányérra tettek. 2015. 09. 09.