Akadálymentes vízbe jutás a gyenesdiási strandon

 2014. július 24. 16:40

A kerekes székesek vagy éppen nehezen mozgó idős emberek vízbe jutását segíti egy magyar kisvállalkozás, a Holiday Sport Centrum Kft. által fejlesztett és telepített innovatív akadálymentes vízi bejáró, amelyet csütörtökön adtak át a Diási Játékstrandon

Gyenesdiás két strandján az idei évben is több újdonság, fejlesztés növeli a vendégek komfortérzetét, ezek közül a legjelentősebbet, a kerekes székesek vagy nehezen mozgó idős emberek vízbe jutását segítő vízi bejárót július 24-én avatták fel a Diási Játékstrandon.

Fotó: MTI

 

Nincs szükség kezelőszemélyzetre, a mozgásában korlátozott személy egyedül is irányítani tudja a hidraulikus szerkezetet. Gyakorlati megvalósítását tekintve a mozgáskorlátozott átül a saját székéből egy biztonságos, egyedien kialakított székbe, beindítja a szerkezetet, ami lassan leengedi a kívánt vízmélységig.

Fotó: MTI

 

Az úszóstégen – melyen az akadálymentes bejárót kialakították – egyúttal koktélozó kezdi meg működését. További újdonság, hogy a Diási Játékstrandon a főszezoni sorban állás problémájának orvoslására pluszpénztárt létesítettek, továbbá automatából is lehet belépőjegyet vásárolni. A település mindkét strandján bővítették a játszóteret, illetve árnyékolókat helyeztek ki a gyerekek védelme érdekében.

A Gyenesdiáson átadásra került bejárót a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt LEADER Térségek közötti együttműködési pályázat keretében sikerült megvalósítani. E pályázat keretében további hét balatoni településen kerül átadásra akadálymentes vízi bejáró: Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Balatonfűzfő (2 strand), Balatonudvari (2 strand), Kővágóörs, Révfülöp (2 strand) és Zánka.