Botswana, Angola és Bhután lesznek 2024 felkapott úti céljai?

Forrás: turizmus.com

 2014. október 08. 08:40

A szállodák interaktívak lesznek, a repülő utak egyre rövidebbek. A szomszédba fogunk leginkább kirándulni, no meg a még fel nem derített űrbe és az óceánok mélyébe - a Skyscanner szerint ilyen lesz az elkövetkező évtizedek turizmusa.

A Skyscanner analitikusai megpróbálták megjósolni, hogy milyen lesz a turizmus 2024-ben. Szerintük az új számítógépes technika lényegesen meg fogja változtatni az utazási szokásokat. A repülőterek automatizálódni fognak és a repülési idő csökken: pár évtized múlva a London -Sydney útvonal csak 2 és fél óráig tart – állítja Annica Jansson, a Skyscanner skandináv igazgatója.

A becsekkolási folyamat teljesen automatikus lesz, az útlevél-vizsgálat is sokkal egyszerűbb, egy speciális arcfelismerési technikával dolgoznak majd a biztonságiak, illetve komputereik. A repülőterek élményközpontokká válhatnak – szinte kötelező lesz szórakoztatni az utasokat, amíg csatlakozásukra várnak. Ez a folyamat már most elkezdődött, elég csak a párizsi CDG új luxus utasváróira gondolni.

Az emberek általában szeretnek ismeretlen helyeket meglátogatni. Így növekszik majd az érdeklődés a háborúval akkor bizonyára már nem küzdő, esetleg megváltozott társadalmi berendezkedésű Irán, Észak-Korea és Afganisztán iránt. Sokakat vonzanak a kihalással fenyegetett állatok és az olyan területek, amelyeket a környezetszennyezés erősen fenyeget. Ez a Skyscanner szerint pozitív hatású lehet, mivel ezekre az állatokra és helyekre így többen fognak odafigyelni, és nemcsak nézni akarják majd a ritka élőlényeket, de meg is menteni őket - a további évszázadok számára. Botswana, Angola és Bhutan – ezek lesznek majd a jövő felkapott úti céljai. Sokan akarják majd látni a jeges medvéket, hiszen a sarkkörök hósapkája ki tudja, meddig marad fenn, és az afrikai ritka fehér tigrisek és az orrszarvúakat is felkapottak lesznek.

Egyre többen szeretnének egzotikus helyekre utazni, de nem luxusszállodába, hanem inkább a helyi lakosok közelében lakva, hogy így megismerjék életmódjukat és esetleg tanuljanak tőlük egy ősi, ki tudja meddig megtapasztalható tudást – olvasható a stockholmi Metro újságban.