Búcsú a Bahnoramától

Forrás: turizmus.com

 2014. november 17. 19:56

Már csak néhány napig látogatható a bécsi új fő pályaudvar tőszomszédságában emelt építkezési torony, amely jelképévé vált a megújuló, intelligens Bécsnek és szakmai segítője az ultramodern főpályaudvar felépítésének.

A Bahnorama kilátó december 31-én bezár, mert hamarosan lebontják, hiszen léte mára okafogyottá vált.

 

Eddig több mint 350 ezren voltak kíváncsiak arra, milyen is Bécs felülről. A Bahnorama, amelyet eredetileg is ideiglenes építménynek szántak, és amely része volt a XXI. századi Bécs egyik legnagyobb beruházásának, az új főpályaudvarnak, olyan népszerű volt, hogy sokan éves bérletet is váltottak a megtekintésére. A városvezetés szándéka az volt, hogy a bécsiekkel megszerettessék az új városrészt, az állampolgárok felülről is átláthassák, hogyan változik majd meg lakókörnyezetük.

 

A liftjegyeket a helyi kávézó „csomagjával" együtt is meg lehetett kedvezményesen vásárolni, amely a kávé mellé még süteményt is tartalmazott.

Mára jószerivel kész a hatalmas projekt, bár a közlekedésszervezési teendők egy része még hátravan. Az új főpályaudvar olyan lett, mint egy futurisztikus reptér: tiszta, átlátható, akadálymentesített, energiatakarékos és szuperkényelmes.

www.hauptbahnhof-wien.at