Magyar kozmetikumok nyertek rangos európai díjat

Forrás: turizmus.com

 2015. június 25. 12:15

Magyar fejlesztésű biokozmetikumok nyerték el Európa legjobb kozmetikai innovációjának járó díját a wellness-Oscarként is emlegetett European Health & Spa Awards-on.

A rangos elismeréssel kitüntetett mySPIRIT skincare biokozmetikumokat többéves fejlesztést követően tavaly vezették be.

A független, nemzetközi szakértőkből álló zsűri szigorú pontozási rendszer segítségével értékelte a „Legjobb Spa Termék – Kozmetikai Innováció" címért küzdő márkákat. A pontozást kilenc szempont alapján egy átfogó kérdőív, valamint szakértők és mesterkozmetikusok tapasztalatainak felhasználásával végezték. A szempontok között szerepelt az egészség, a kreativitás, a dizájn és technológia mellett a fenntarthatóság, a környezet és a társadalmi felelősségvállalás is.

A mySPIRIT skincare biokozmetikumokat többéves kutatómunkával, hazai szakemberek részvételével fejlesztették. A kozmetikumok biokontroll tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely igazolja, hogy a mezőgazdasági összetevőik több mint 95 százaléka ellenőrzött biotermelésből származó növényi alapanyag, útja a termőterülettől a késztermékig nyomon követhető.

A nők és férfiak részére külön kifejlesztett kozmetikumokhoz személyre szabott szállodai kezelések is kapcsolódnak, melyek két magyar tulajdonú szállodában, a sárvári Spirit Hotelben és a hévízi NaturMed Hotel Carbonában érhetők el.