Okostányéroké a jövő?

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 09. 13:27

Vajon hány étteremben alkalmazzák majd az elkövetkező évtizedekben a SmartPlate-t? Ez a találmány, felhasználva a XXI. század legújabb technikáit, rögtön kijelzi, hány kalória van abban, amit a tányérra tettek.

Van, akit elriaszt majd a találmány (nem beszélve az egyelőre méregdrága „tányérról”), amely tulajdonképpen egy bonyolult digitális rendszeren alapszik, három kamerával és képfelismerő szoftverrel, mérleggel és számítógéppel rendelkezik, és a megadott okostelefonra küldi el azonnal az eredményt – de akadhatnak olyan sztárséfek, diétás vagy luxuséttermek, és celebkonyhák, akik/és ahol nagyon fognak örülni neki.

 

Az egyik világhírű svéd céggel együttműködve a Fitly nevű startup cég fejlesztette ki az okostányért, amely annyiban hoz újat, hogy egyesíti a jelenleg már létező fejlett technikai megoldásokat.

Hogy az éttermekben mikor látjuk viszont az asztalon, az attól is függ, mennyire szeretnék a vendéglősök, hogy kalóriában visszafogják magukat a vendégek. No meg: az asztal körül helyet foglalók közül lesz, akinek talán elveszi az étvágyát, amikor meglátja okos telefonján a könyörtelenül objektív kijelzőt…