Rock in Vegas?

 2014. április 23. 15:13

Az MGM Resorts vezette csoport azt tervezi, hogy 13 hektáros alapterületű nyitott zenei színteret létesít a Las Vegas Strip-en amely a Rock in Rio USA fesztiválnak adna helyet jövő májustól.

A City of Rock fejlesztés a Circus Circus és a Sahare Avenue között kapna helyet, és az elképzelések szerint a világ egyik legnagyobb koncerthelyszíne lenne.

A Rock in Rio 1985-ben debütált Brazíliában, és népszerűségét bizonyítja, hogy tavaly szeptemberi kiadására – amelyen Justin Timberlake, Beyonce, a Metallica és Bruce Springsteen is fellépett - a rendelkezésre álló 600 ezer jegyet alig négy óra alatt elkapkodták. A fesztivál szervezői már évek óta hasonló rendezvényeket szerveznek Portugáliában és Spanyolországban is.

A jövőre tervezett, négy napos vegasi rendezvényre a szervezők 300 ezer nézőt várnak. A helyszínen 5 színpad, valamint tematikus utcák, Brazília, az USA és az Egyesült Királyság ételei, zenéi és látványosságai várnák a rajongókat.

A City of Rock költségvetése egyelőre nem nyilvános, és a projekthez szükséges a helyi hatóságok jóváhagyása is, a jegyeket legkorábban jövő januárban kezdik el értékesíteni.