Üzletek és programok vasárnapokra

Forrás: turizmus.com

 2015. január 29. 15:22

Máris akadt egy cég, amelyik üzleti vállalkozást épít a vasárnapi zárva tartásra. Húszezer magyarországi kereskedelmi és turisztikai vállalkozó bevonásával adatbázist állít össze a pihenőnapon is nyitva tartó üzletekről, és ötleteket ad arra, mi egyébbel töltsük el a vasárnapokat.

A magyar tulajdonú és központú, számos külföldi országban is a legnagyobb adatbeszállítói szerepét betöltő navigációs tartalomszolgáltató, a NPMobileComm-NaviPro-csoport 20 ezer magyarországi kereskedelmi és idegenforgalmi partnere bevonásával elindította a VasarnapiNyitvatartas.hu vásárlói adatszolgáltató rendszerét.

A rendszer díjmentesen segíti a vásárlókat az erre a célra külön létrehozásra kerülő webtérképes keresővel és mobilalkalmazásokkal. De nem csak a vásárlók számíthatnak a közelükben lévő, nyitva tartó kisvállalkozói üzletek könnyű megtalálásában a rendszerre, hanem a fejlesztő cég nemzetközi szolgáltatókkal fennálló kapcsolatai révén a legkisebb bolt számára is elérhető feltételekkel teszi lehetővé a legteljesebb körű megjelenést és elérhetőséget. Az Android-, IOS- és Windows Phone-rendszereken túl autós navigációk, hordozható rendszerek, idegen nyelvű turistatájékoztatók, valamint a Google Maps és Apple Maps karbantartott és frissített megjelenítései is a cégek forgalmának növelését segítik – állítja a cég.

 

A naprakész rendszer nemcsak a vásárlás, hanem a kikapcsolódás céljait is szolgálja, hiszen javaslatokat tesz a felhasználó közelében lévő hazai turisztikai célpontokról, helyi látnivalókról, eseményekről, de távolabbi célok keresése és azok információja is elérhető. Így ha nem, vagy nem csak vásárlással töltené a felhasználó a szabad vasárnapot, a széles gyűjteményből megtalálhatja a neki és családjának megfelelő programot.

A szolgáltatás március 1-jén indul, ekkorra válnak elérhetővé az érintett üzletek és turisztikai célpontok információi (ezek jelentkezését február 27-ig várják weboldalukon), valamint a mobilalkalmazások is ettől az időponttól lesznek letölthetőek. A korábbi indulás célja, hogy a törvény március 15-i hatálybalépésig a vásárlók tesztelhessék a rendszert.