A Xiamen Airlines csatlakozik a SkyTeamhez

 2011. november 20. 15:47

A SkyTeam hivatalosan is elfogadta a Xiamen Airlines csatlakozási szándékát. Kína hatodik legnagyobb légitársasága, a Xiamen Airlines ezzel megkezdheti a csatlakozási folyamatot, amelynek eredményeképp 2013-ra válik a szövetség teljes jogú tagjává, így erősítve tovább a szövetség a virágzó kínai régióban nyújtott kínálatát.

A Xiamen Airlines központja Xiamenben, Kelet-Kína Fujian tartományának tengerparti fővárosában található. A légitársaság főként három központi repülőteréről, Xiamenből, Fuzhouból és Hangzhouból üzemelteti belföldi és regionális járatait Kína és Ázsia szerte.
Fujian tartomány Kína egyik legfejlettebb tartománya, ahol ruhaipari, teatermelő és elektronikai cégek dolgoznak. A turizmus az egyik húzóereje a régió gazdaságának. Jelenleg a Xiamen Airlines útvonalai 90%-ban belföldiek, ugyanakkor a légitársaság célja, hogy 2014-től kezdve nemzetközi forgalmát növelve új járatokat indítson a nagyobb ausztrál, európai és észak-amerikai desztinációkba. A légitársaság szövetségi integrációját egyik legnagyobb részvényese, a China Southern segíti majd, amely maga első kínai légitársaságként csatlakozott a SkyTeamhez még 2007-ben.