Közlekedés

Ájultra itta magát egy szlovák pilóta a repülőjén

Nem biztos, hogy így képzelte el a boldog új évet az a szlovák pilóta, akit letartóztattak, miután az alkoholtól elájult egy Boeing 737-es pilótafülkéjében - írta a hvg.hu.

Forrás: turizmus.com | 2017. január 2. hétfő 14:54 nyomtatás

Kissé túlzásba vitte a szilveszter ünneplését Miroslav Gronych: nem a szlovák pilóta volt persze az egyetlen, aki a rendőrségen ébredt fel, de azzal senki más nem próbálkozott meg, hogy egy Boeing 737-es utasszállítót vezessen részegen, 105 emberrel a fedélzeten, ráadásul még december 31-én reggel. Szerencsére annyit ivott, hogy még felszállnia sem sikerült.

A 37 éves pilóta egy Kanadán belüli járatot próbált meg vezetni, majd utána még aznap át kellett volna repülnie Mexikóba. Az utasok arról panaszkodtak, hogy már a tervezett felszállás előtt furcsán viselkedett, utána viszont a pilótafülkében elvesztette az eszméletét, annyit ivott addigra.

A Sunwing légitársaság elnézést kért az utasoktól, és egy másik pilótát hívott oda, aki aztán gond nélkül átvette a gépet. Mint írták, a személyzet többi tagja képes volt kontroll alatt tartani a beszámíthatatlan pilótát is.

Nem Gronych volt az egyetlen pilóta, aki az év végén részegen próbált munkába állni: egy nappal szilveszter előtt az indonéz Citilink egyik pilótája egészen a pilótafülkéig el tudott jutni részegen, de ott leszállították, miután egészen zavaros bejelentéseket tett a fedélzeti bemondóba.

Megosztás:

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. A hozzászóláshoz