Az Ethiopian Airlines Budapesten mutatkozott be

Forrás: turizmus.com

 2014. október 29. 19:31

Az Ethiopian Airlines és itthoni képviselete, az Aviareps Magyarország Kft. etióp ételkülönlegességekkel tarkított vacsorával összekötött prezentáción mutatta be kínálatát közel 80 magyar viszonteladó partnere és a szakmai sajtó számára.

A rendezvényen részt vett a légitársaság regionális, hat országot igazgató vezetője, Solomon Mekonnen is, aki az Ethiopian Arlines júniusi hétfő – szerda – csütörtök – szombaton Addis Abebából - Bécsbe közlekedő járatának indítása óta vezeti a képviselet. Elmondta: ez az első alkalom, hogy korábbi kelet-európai blokkhoz tartozó országban jár és egy átfogó, jól felépített prezentáció keresztül mutatta be a légitársaságot. Egyúttal mesélt országáról is, mely évi 10%-os GDP-növekedésével az első az afrikai kontinensen és a második legdinamikusabban fejlődő gazdaság a világban, Kína után. Hangsúlyozta, hogy Etiópia nemcsak az arabica kávé, hanem az emberiség bölcsője is, mivel 1974 ben itt találták meg a 3,5 millió éves női, Lucy-nak elnevezett humanoid csontvázat. A természeti látványosságok között említette a Nílus forrását, nem is beszélve a változatos állatvilágról.

 

Az Ebola kapcsán is megnyugtatta a résztvevőket, a kontinensen lévő távolságokat érzékeltetésével.  Bécs 6 órányi repülőútra található Addis Abebától, míg Addis Abeba ugyancsak 6 órára Johannesburgtól és körülbelül ugyanennyire az afrikai kontinens nyugati felétől, ahol a járvány elterjedt.

 

Az 1945-ben alapított, 100%-ban állami tulajdonban álló légitársaság járataival világszerte 86 (melyből 51 afrikai) nemzetközi és 20 etióp várost érhetünk el. Kényelmes esti (23 óra 10 perc) bécsi indulásukkal és kora reggeli érkezésükkel továbbra is tartják magukat ahhoz a szlogenjükhöz, hogy  „Vacsorázzon Európában és ebédeljen bármelyik Afrikai városban".

További információk:  www.ethiopianairlines.com vagy az Aviareps Magyarország.