Elindult a Wizz Air Szófiába, Fuerteventurára és Lanzarotéba

Forrás: turizmus.com

 2016. november 02. 10:21

A Wizz Air az elmúlt napokban három új járatot indított: a Kanári-szigetekre Budapest-Fuerteventura és Budapest-Lanzarote útvonalon, míg Bulgáriába a Budapest-Szófia útvonalon repül a légitársaság.

Fuerteventura és Lanzarote egész évi kellemes meleg időjárásukról híresek, tökéletes célpontok tengerparti pihenésre bármely hónapban. A két új kanári-szigeteki célállomás a már korábban is működő tenerifei járattal tökéletes választékot és kényelmes menetrendet biztosít.

Bulgária fővárosa, Szófia az ország üzleti és kulturális központja, amely egész évben változatos programokkal várja a látogatókat. Szófia a WIZZ harmadik bulgáriai célállomása a nyári időszakban elérhető fekete-tengeri üdülőhelyek, Burgasz és Várna mellett. Az új szófiai járat egész évben, hetente kétszer repül a magyar és a bolgár főváros között.

 

A WIZZ jelenleg két bázist működtet Budapesten és Debrecenben összesen 11 repülőgéppel, és több mint 1000 főt foglalkoztat repülő- és fedélzeti személyzetében, valamint irodai és egyéb kiszolgáló pozíciókban. 2015-ben a Wizz Air 2,9 millió utast szállított alacsony viteldíjas budapesti járatain, idén a légitársaság 27%-kal növelte ülőhely-kapacitását az előző évhez képest, ami 4 millió utast jelent a budapesti hálózatban. 2016-ra már 10 új járatot jelentettek be, és további négyet 2017-re, olyan vonzó célállomásokkal, mint Faro, Hannover, Bergen és Lamezia Terme.