Dzsungel a reptéren, függőkert a várócsarnokban

Forrás: turizmus.com

 2014. november 09. 12:49

Az egyre hatalmasabb, olykor csak vonattal bejárható nagyságú vasúti pályaudvarok és repülőterek humanizálására függőkerteket és állatkerteket telepítenek újabban a tervezők.

A madridi Atocha pályaudvaron nagy sikere van a tropikus kerteknek, amelyek az 1851-ben átadott létesítmény levegőjét frissítik fel, és igyekeznek szórakoztatóbbá tenni a várakozást. A párizsi Charles de Gaulle reptér új termináljait függőkertek teszik zölddé és üdévé. A szingapúri hatalmas forgalmú Changi repülőtéren három szinten, állat- és növénykerteket építettek a tervezők.

 

A szupertechnikát képviselő létesítmény első termináljának felső szintjén hatalmas kaktuszkert fogadja a látogatót, ahol több mint negyvenféle – többségükben virágzó, termést hozó - kaktusz látható. A duty free üzletek közötti sétálótéren orchideakert pompázik. A hétszáz tő orchidea a két halastó egyikét veszi körül.

Ha lehet, még látványosabb a harmadik terminál Pillangókertje: ezer csodálatos lepkefaj születik itt, és szárnyal-libben a levegőben. A nyitott tetőkert a napraforgók birodalma.

A légkondicionált, vízeséssel párásított tereket akkor is érdemes megtekinteni, ha nem várakozunk a repülőgépekre. A belépés ingyenes.