Felpörgött az Avis forgalma

Forrás: MTI

 2014. július 26. 23:30

Az Avis autókölcsönző 26 százalékos forgalomnövekedést könyvelhetett el az első félévben, belföldön 35 százalékkal, külföldre 23 százalékkal több járművet adtak bérbe.

A vállalat tájékoztatása szerint flottájuk bővítése a közelgő Forma-1-es futam miatt most még erőteljesebb és kiugróan magas a kisbuszok iránti kereslet.

Az autók adásvétele folyamatos, a megújuló flotta beruházási értéke idén meghaladja a bruttó egymilliárd forintot. A flottamegújítás során az eladott autók vételárát is visszaforgatja a cég, és folyamatosan pótolja az eladott járműveket.

A teljes gépjárműpark több mint 20 százaléka, mintegy 90 modell hazai gyárakban készült, beruházási értékük 300 millió forint. A társaság tervei szerint idén a magyar gyártású autók aránya 2-3 százalékkal szintén bővül majd.

 

Az Avis Autókölcsönző 1969 óta van jelen Magyarországon, részesedése most 10 százalék a hazai autókölcsönzői piacon, ezzel a harmadik legnagyobb Magyarországon, több mint 400 autóval. Az ügyfelek 20 százaléka magánszemély, a kölcsönzések 80 százalékát vállalati ügyfelekkel bonyolítja a vállalat.

Az Avis cégcsoport Magyarországon három vállalattal van jelen: az Avis Autókölcsönző, az Avis Lease és az Avis Budget Group Business Support Centre összesen több mint 800 főt foglalkoztat. Tavalyi árbevétele 1,162 milliárd forint volt, idén pedig 5-6 százalékos növekedésre számít a vállalat.