Globális cargokonferenciát hoz a fővárosba a Budapest Airport

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 18. 17:29

A nemzetközi légiáru-szállítási iparág felsővezetői szeptember 21–23. között a budapesti Marriott Hotelben találkoznak a 15. Freighters and Belly Cargo World Conference alkalmából. A légi közlekedés eme rangos eseményének először ad otthont a magyar főváros.

A cargoiparág az egyik legpontosabb gazdasági mutató; a világszerte légi úton szállított áruk mennyiségére a piac legapróbb változásai is hatással vannak. Jó hír a szektor számára, hogy a szállított mennyiségek ebben az évben Európában és Észak-Amerikában is nőnek, így az iparág csaknem 100 képviselőjének fontos alkalom lesz a budapesti konferencia a fejlesztési lehetőségek, illetve az új technológiák az üzleti tevékenységre gyakorolt hatásainak megvitatására.

Európa szívében elfoglalt központi elhelyezkedésével a Budapest Airport a cargofejlesztések ideális helyszíne. A repülőtér kiváló futópálya-konfigurációval rendelkezik, és a világ bármely légiáru-szállító repülőgépét képes fogadni. Miközben a legtöbb nyugat-európai légiáru-szállító központ légtérkorlátozásokkal és kapacitásproblémákkal küzd, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren bőségesen állnak rendelkezésre fejlesztési területek, a cargo-légitársaságokat pedig jó infrastruktúra várja. Kiváló közúti és vasúti kapcsolatai révén a repülőtér 1000 kilométeres sugarába – mely a cargoiparágban a közúti szállítás bevett maximális távolsága – nem kevesebb, mint 20 európai ország esik bele.

„Kiterjedt erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy új cargofuvarozókat csábítsunk Budapestre; az azerbajdzsáni Silk Way West és a Turkish Cargo csupán kettő a közelmúltban megjelent új piaci szereplők közül" – nyilatkozta René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója, aki a cargofejlesztésekért is felelős. Fejlett elektronikai és gyógyszeriparával Magyarország természetes központ lehet a cargo-légitársaságok számára – tette hozzá.