Két új gép és bővülés a Lao Airlines-nál

 2013. február 04. 16:55

Két új gépet vásárol idén márciusban a Lao Airlines, egy Airbus A320-ast és egy ATR-t. Az új gépek Myanmar és Phnom Penh között repülnek szeptembertől. A légitársaság flottaállománya így márciustól 14-re emelkedik (négy Airbus A320-as, hat ATR és négy MA600-as géptípusok).

Az új Airbus a német gyárból Malaysiába érkezik, ahol megkapja a Lao Airlines nemzeti színeket és logót.
A Lao Airlines jelenlegi nemzetközi útvonalhálózata Thaiföld-Bangkok és Chiang Mai, Singapure, Kambodzsa-Siem Reap, Vietnam-Hanoi és Saigon, Kína-Kunming és Guangzhou, Korea-Szöul és Busan.
2012-ben a Lao Airlines-al utazók száma jelentősen mintegy 300 ezerrel emelkedett az előző évi 600 ezer utashoz képest. A 2010-es 500 ezres utasszámhoz képest pedig már majdnem duplájára emelkedett a Lao Airlines-al repülők száma. A légitársaság elnöke, Saleum Tayarath a növekedés okait több összetevőben látja. A minőség és a szerviz fejlesztésével, valamint az új, nagyobb Airbus-ok forgalomba állításával nőtt azoknak a száma, akik a konkurenciával szemben a laoszi légitársaságot választják. Összességében is nőtt a turisták száma Laoszban az elmúlt évben, ezen belül jelentősen nőtt az országba repülővel érkezők száma is. A "Visit Laos Year 2012" kampány is sokat segített a turisták számának emelkedésében. A statisztikai adatok tanúsága szerint 2012-ben 3,1 millió turista érkezett az országba, ez 14 százalékos emelkedés az előző évhez képest.