Összefog a MÁV-START az északnyugat-magyarországi busztársasággal

Forrás: turizmus.com

 2016. október 19. 15:36

Megállapodást írt alá ma a MÁV-START Zrt. és az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) Zrt. Az együttműködés célja egyebek között a régió közösségi közlekedési színvonalának emelése, a szolgáltatásban meglévő párhuzamosságok felszámolása, a hatékonyság növelése.

A MÁV-START, mint a magyarországi kötöttpályás közösségi közlekedés meghatározó szereplője és az ÉNYKK, mint az északnyugat-magyarországi régió piacvezető közúti közlekedési szolgáltatója a kormányzati közlekedéspolitikai célkitűzések megvalósítása, valamint a térség vonzerejének, fenntartható fejlődésének, mobilitásának megteremtése érdekében együttműködési megállapodást kötött. Ennek értelmében a felek összehangolják tevékenységüket az utasok számára vonzóbb szolgáltatás, valamint a költséghatékonyabb gazdálkodás biztosításáért.

 

Az együttműködés keretében a felek egyeztetnek a menetrendek megtervezésekor, törekednek az átszállási lehetőségek javítására, felszámolják a közszolgáltatásban meglévő párhuzamosságokat és – az utasinformációs szolgálatuk munkáját összehangolva – közös utastájékoztatási megoldásokat vezetnek be. Vállalják továbbá, hogy rendszeresen megvizsgálják és a tapasztalatok alapján fejlesztik a járművek fedélzetén, a megállóhelyeken, illetve az állomásokon igénybe vehető szolgáltatások körét. A szerződés kiterjed arra is, hogy a rendkívüli eseményekről (például balesetekről, járatkimaradásokról) kölcsönösen tájékoztatják egymást és utasaikat, valamint a műszaki mentés, elhárítás ideje alatt lehetőség szerint elfogadják a másik fél utazási bérleteit és besegítenek az utasszállítási feladatokba.

A közösségi szolgáltatók marketing-kommunikációjukat is összehangolják, közösen dolgoznak ki különféle turisztikai termékeket és alakítanak ki új értékesítési helyszíneket. Az infrastrukturális fejlesztések esetében egyeztetnek egymással (például intermodális csomópontok létesítésekor), valamint feltárják a közös beszerzésben rejlő lehetőségeket.

Az együttműködés koordinálására a felek szakmai munkacsoportokat hoztak létre.