Repülőgépmérnöki központot adott át a Lufthansa Technik Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2016. október 21. 19:57

A Lufthansa Technik AG megnyitotta új repülőgép-mérnöki központját, mely elsősorban a Boeing 737 géptípus, a világ egyik legnépszerűbb keskenytörzsű, középtávú légijárművének üzemeltetéshez nyújt majd szolgáltatásokat.

A társaság, amely több mint 15 éve van jelen Budapesten, az új központtal mintegy 50 új, magas képzettséget igénylő repülőmérnöki munkahelyet teremtett. Az ünnepélyes megnyitón részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Dr. Thomas Stüger, a Lufthansa Technik igazgatóságának tagja, termékekért, szolgáltatásokért és informatikáért felelős igazgatója.

 

Thomas Stüger, a Lufthansa Technik igazgató tanácsának tagja azt hangsúlyozta, hogy a repülőgép-karbantartással foglalkozó, úgynevezett MRO szegmens folyamatosan bővül, és úttörő lépésnek nevezte, hogy Magyarországra hozták az egyik támogató területet.
Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a Lufthansa Technik 15 éve van Budapesten, és ezalatt megbízható partnere lett Magyarországnak, a repülőtérnek és a magyar légiközlekedésnek. Meggyőződését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Lufthansa a legjobb döntést hozta, mert Magyarország a térség gazdasági fejlődésének motorja.