Színes japán fogásokat kínál már a reptéri várókban is a JAL

Forrás: turizmus.com

 2016. október 02. 10:52

A Japán Nemzeti Légitársaság igényes utasai nemcsak hazájukban, a belföldi járatokon vágynak meleg, és a szájuk íze szerint készült ételekre, hanem a JAL által üzemeltetett főbb desztinációk első osztályú Sakura váróiban is.

Ezt figyelembe véve vezette be a JAL azt az újítást, hogy választékos menüvel csillapítják majd a megszokott nemzeti fogásokhoz konokul ragaszkodó utasaik éhségét, elsősorban Frankfurtban, a légitársaság első osztályú lounge-jaiban, illetve San Francisco és Honolulu Sakura váróiban is.

Az első friss, forró étel, amit megkóstolhatnak az utasok, a Yaki Onigiri Chazuke, azaz a főtt, majd grillezett rizsgolyó, amelyet leveskockából készült szószba merítenek. Ennek a premierje a Honolulu International Airport váróiban zajlott le a közelmúltban. De hamarosan bemutatják az új menüsor többi izgalmas és egészséges fogását is.

Frankfurtban egy japán módra készült csirkecurry lesz az első fogás, természetesen rizzsel. Majd megkóstolhatják a repülésre várakozó utasok a Muku rament is, amely egy tipikus japán tésztaétel, és amely egy Európa-szerte híres frankfurti japán étteremről, a Mukuról kapta a nevét.  A közeli jövőben az első osztályú utasoknak ezen kívül még egy különleges tésztaételt tálalnak majd fel.

Muku ramen

Kiegészítve a hagyományos, hidegen tálalt szusik választékát, a jövőben a San Franciscó-i Sakura váróban szintén két új meleg ételt kínálnak majd, amelynek egyike egy levesszerű szószba forgatott rizsgolyó lesz, a Yaki-Onigiri Chazuke, a másik pedig egy blansírozott, apróra vágott zöldségekkel tálalt csirkés fogás, a Chikuzen-Ni.

A honolului reptér Sakura Lounge várójában ugyancsak sok japán utas fordul meg. Hogy minél előbb otthon érezzék magukat, a vendégek a grillezett rizsgolyót ezúttal az elsősorban Japánban ismert Umami levesben megforgatva kóstolják majd meg, amelynek olyan különleges az íze, hogy sokak szerint csak a japán szigeteken képesek elkészíteni a séfek.  A Yaki-Onigiri Chazuke válogatottan finom alapanyagokból készül, a kaliforniai Koshihikari rizsből, amelyet a Hawaiiból származó tengeri sóval ízesítenek.

Yaki-Onigiri Chazuke


A legnagyobb japán légitársaság a jövőben folytatja majd a catering további színesítését, elsősorban egészséges ételek kínálásával, hogy még inkább kielégítsék utasaik komfortérzetét, szerte a világon.