Telekocsival a fesztiválokra

Forrás: turizmus.com

 2015. június 30. 15:11

A VOLT és más a Sziget által szervezett fesztiválokra érkező közönség speciális előnyöket élvezhet, amennyiben BlaBlaCar telekocsival érkeznek a helyszínre. A BlaBlaCarozás, azaz a költségmegosztáson alapuló telekocsizás, továbbra is adómentes tevékenység, mindenki szabadon telekocsizhat.

Tavaly a Volt Fesztiválra több mint 1400 telekocsizó érkezett, amivel 3,5 millió forintot spóroltak, csökkentve ezzel a fesztivál környezetterhelését, illetve a fesztivál körüli parkolók túlterheltségét.  A BlaBlaCar és Sziget Kft. tovább folytatja sikeres együttmüködését és idén is bátorítja a fesztiválozókat, hogy minél hatékonyabban, gyorsabban és kényelmesebben közelíthessék meg kedvenc rendezvényeik helyszínét. A VOLT Fesztivál telekocsioldala (http://sziget.hu/volt/info/utazas#blabla) segít egymásra találnia azoknak, akik utastársat keresnek, és akik így új élményekkel és ismerősökkel gazdagabban érkezhetnek a fesztiválra.

 

Azok, akiknek nincs autója, akár háztól-házig tartó fuvart is találhatnak, a fárasztó és zsúfolt, gyakran átszállásokkal is terhelt vonatozás és buszozás helyett. Azoknak az autósoknak pedig, akiknél még van üres hely, az autó használati és benzinköltségei térülhetnek meg, ha meghirdetik útjaikat a BlaBlaCar weboldalán vagy mobiltelefon alkalmazásában. Idén az első 150 telekocsi elsőbbségi parkolási lehetőséget is kap, ami nagy kincs egy fesztiválon, így nem csak az utasoknak jut az extra kényelemből, hanem az autótulajdonosoknak is, akiknek így kevesebbet kell majd autójuktól a bejárthoz sétálnia.

A BlaBlaCar-t választókra további kényelmi szolgáltatások várnak Sopronban: a fesztiválra érkezőknek sátorhelyet biztosít a BlaBlaCar. Csapatunk a helyszínen segít majd útitársat találni azoknak az érdeklődőknek, akik ezt a BlaBlaCar aloldalán esetleg maguktól még nem találták meg.

A BlaBlaCar a VOLT mellett a Balaton Soundon, a Be My Lake-en, a Strand Fesztiválon és a Szigeten is a szervezők partnere lesz, hogy a fesztiválozók a lehető legkényelmesebb és szórakoztatóbb formában érkezhessenek meg.

Tavaly 1165 autós vitt 1434 utast a Volt Fesztiválra, ami összesen 3,5 millió forint spórolást eredményezett. Minél többen telekocsiznak, annál kisebb lesz a fesztivál környéki autótömeg és környezetterhelés is: ha ez a sok ember mind saját autóval érkezett volna, akkor több mint 14 ezer négyzetméterrel több parkolóhelyre lett volna szükség a Lővérek környékén a széndioxid kibocsátás pedig 77 tonnával lett volna több.

Idén nyáron ezekre a fesztiválokra érdemes a leginkább BlaBlaCarral érkezni:

-      Volt Fesztivál

-      Balaton Sound

-      Be My Lake

-      Strand Fesztivál

-      Sziget