Továbbra is piacvezető a Lufthansa Magyarországon

 2013. október 17. 16:00

A német fuvarozó tartja tavaly elért elsőségét a budapesti repülőtéren és az év első 9 hónapjának adatai szerint továbbra is piacvezető a hagyományos légitársaságok között.

Mint Antal Gábor country menedzser elmondta: tavaly a Malév kiesése után komoly járatsűrítéseket és új útvonalakat vezettek be Budapesten, amely az utasforgalomban és a bevételekben is jelentős növekedést eredményezett. Ez a teljesítmény az idei évi tervek készítésekor komoly kihívást jelentett, de úgy tűnik, a Lufthansa képes őrizni elsőségét. Jelenleg a német fuvarozó heti 86 járatot kínál Budapestről, a Swiss-szel és Austrian Airlines-szal együtt a Lufthansa-csoport pedig hetente 128 járatot üzemeltet. A januártól szeptemberig tartó időszakban a Lufthansa utasszáma 2, a Lufthansa-csoporté 4,3 százalékkal nőtt és továbbra is ők szállítják a legtöbb utast Észak-Amerikába. Antal Gábor szerint a kedvező tendencia az év végéig is megmarad.

Közben – ahogy arról korábban írtunk – a  Lufthansa  rekordösszegű, listaáron 14 milliárd eurós megrendelést adott le hosszú távú flottája bővítésére. Ahogy budapesti sajtótájékoztatóján Martin Riecken, a légitársaság európai kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a 2016-tól szállítandó Airbus A350-900-as és a Boeing 777-9X-es típusok első megrendelését a Lufthansa adta le, így biztosak lehetnek benne, hogy a legmodernebb gépekkel bővül a flotta. A 34 Boeing és a 25 Airbus ráadásul jóval hatékonyabb és környezetbarátabb, hiszen kerozinfogyasztásban 25, utasonkénti költségben 20 százalékos megtakarítást jelentenek a jelenlegi típusokhoz képest.

Közben zajlik a Germanwings integrációja is, igaz, a tervezettnél némileg lassabban. A hamburgi járatokat már átvette a leányvállalat, jövő tavasztól pedig Düsseldorfban, év végéig pedig Berlinben is leváltják a Lufthansa járatokat.