Vakációs célállomások a Lufthansa nyári menetrendjében

Forrás: turizmus.com

 2016. november 16. 19:27

A Lufthansa elindította az értékesítést a 2017-es nyári menetrendjének nyaraló célállomásaira és öt új várossal bővítette európai hálózatnának kínálatát. Érdekeség, hogy nyáron a Lufthansa is menetrend szerinti járatokkal áll a strandok szerelmesei, a városlátogatók és a -felfedezők rendelkezésére.

Új célállomások Frankfurtból:

2017. március 27-étől minden hétfőn, csütörtökön és pénteken indul egy járat Frankfurtból a spanyolországi Santiago de Compostelába. Ez a város és katedrálisa a végpontja a híres keresztény zarándokösvénynek, a Szent Jakab útnak, egyúttal Galícia kapuja. Számos vonzó tengerpart, elbűvölő erdők és meseszerű falvak várják az ide utazókat. A franciaországi Bordeaux a borok és borászatok kedvelői, illetve a napfényre vágyók számára már április 2-ától elérhető a Lufthansa segítségével. A Dél-franciaországi gazdasági, politikai és kulturális központba, egyúttal Gironde megye székhelyére csütörtökön és vasárnap indulnak a járatok.

Heringsdorf

Jövő év április 29-étől heti egyszer, vasárnap közlekedik majd a Lufthansa járata az írországi Shannonba. Shannon Clare megyében található, egyike Írország legnépszerűbb turisztikai régiójának, amely apátságairól és kastélyairól híres. A város egyúttal ideális kiindulópontja a híres turistaösvény felfedezésének, a Wild Atlantic Waynek, amely a világ leghosszabb kijelölt turistaútja.

A nyári vakációs célállomások kínálatát a németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban található Heringsdorf teszi teljessé. Az utasok április 15-étől hetente egyszer, szombaton érhetik el a "Balti-tengeri Nizzát" a Lufthansával.

Madeira kedvelői számára is tartogat jó hírt a Lufthansa: a virágos sziget immár nem csupán télen, hanem egész évben elérhető lesz a Lufthansa Frankfurtból Funchalba közlekedő járatának köszönhetően.

Új városok Münchenből:

A bajor fővárosból induló új járatok között is a francia úti célok dominálnak: 2017. március 28-tól indul a Lufthansa első járata Münchenből a franciaországi Nantes-ba. A Pays de la Loire régió fővárosa az egyik legdinamikusabb kulturális és művészeti központja Franciaországnak, a Lufthansa pedig heti három alkalommal, kedden, csütörtökön, pénteken és vasárnap repül majd ide nyári és a téli menetrendben egyaránt. Nantes csak 55 kilométerre fekszik az Atlanti-óceántól, így könnyűszerrel kombinálhatjuk a városlátogatást egy tengerparti nyaralással, egyúttal vásárolhatunk a híres fleur de sel-ből, vagyis sóvirágból a Guérande-ban található sóbányákból, illetve lepárlókból.

Bilbao

A spanyolországi Santiago de Compostela kétszer is bemutatkozik a Lufthansa új nyári menetrendjében. Az utazók most először két németországi városból is eljuthatnak Galícia fővárosában, ugyanis a frankfurti járat mellett hetente egyszer, vasárnap Münchenből is indul járat az El Camino végállomásába. A járatok a bajorországi iskolai tavaszi szünet napjától, 2017. április 9-étől közlekednek majd. A Szent Jakab út iránt érdeklődő zarándokok és a túrázók speciális egyirányú jegyet is vásárolhatnak a Lufthansánál, illetve körutat is tehetnek, ha kombinálják az indulást, vagy az érkezést a bilbaoi járattal.