A Pannónia gasztronómiai különlegessége

Forrás: turizmus.com

 2015. július 28. 12:17

Ahogyan az építészetben is megvannak a maga szabályai annak, miként lehet egy régi, adott esetben műemlék-védelem alatt álló épület felújításába kezdeni, úgy a gasztronómiában is izgalmas, amikor klasszikusokat készítenek el 21. századi technológiákkal.

Nemcsak a szakembereket, hanem a vendégeket is megmozgatja egy-egy ötlet, hiszen például a gulyáslevesről mindenkinek van élménye és egyben véleménye. Szabad-e külön-külön tálalni az alkotóelemeit, hogy a vendég maga döntse el, miből mennyit tesz a tányérjába? Érdemes-e külön kancsóból rátölteni a lét? Lehet-e a megszokottól eltérően vágni a húst?


A legújabb kori konyha élenjáró forradalmárainak az a dolga, hogy kísérletezzenek: szétszedjék és újból összerakják akár a hagyományos fogásokat is. Erre számtalan csúcskonyhán találunk példát. A Stílusos Vidéki Éttermiség tagjai esetében azonban kiváló arányban ötvöződik a hagyomány és a korszerűség. Soprontól a Balatonon és Villányon keresztül Debrecenig mind olyan éttermek az egyesület tagjai, akik régiójuk tradícióira építve újítják meg a magyar konyhát: merítve a régiből és figyelve az új igényekre. Ha a gasztonómiai élményhez pedig hozzávesszük a megújult dunai panorámát, a Margit-híd és a Parlament új díszkivilágítását, akkor minden adott egy varázslatos estéhez.

További információkért látogasson el Ön is a http://pannoniahajo.hu honlapra! (x)