A pop art a Ludwigba megy – szenzációs kiállítás a Művészetek Palotájában

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 26. 16:09

Andy Warhol, Roy Lichtenstein Robert Rauschenberg – hamarosan a kortárs képzőművészet klasszikusainak alkotásai érkeznek a Ludwig Múzeumba. A kiállítás október 9-én nyílik.

A Ludwig Goes Pop az idei év egyik legjobban várt művészeti eseménye. A stílus legnagyobbjait szinte mindenki ismeri: Warhol és Lichtenstein művei a XXI. században már világszerte ismerősnek számítanak, számtalan helyen láthatók motívumaik, amelyek beépültek a fogyasztói társadalomba. Éppen oda, ahonnan ők merítették témáikat, a leveses konzervek, a képregények és plakátok általuk mára művészeti alkotássá lett világába. Mára táskákon, pólókon, selyemruhákon, képeslapokon, jelvényeken és hűtőmágneseken köszönnek ránk vissza az akkor polgárpukkasztónak gondolt művek egyes részletei.

A korszak kevésbé ismert alkotóinak - mint Howard Kanowitz, Allan D'Arcangelo - illetve az irányzat európai képviselőinek munkáit is megtekinthetjük majd. A nemzetközi érdeklődésre számot tartó, külföldi látogatókra is számító tárlat a korszak kelet-európai alkotásait is bemutatja.

A kiállítás január 3-ig tart nyitva.