A régió kortárs művészete a magyar fővárosra figyel

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 30. 17:00

Több száz külföldi művész és műértő, valamint művészeti újságíró érkezik az október 9-12. között tartandó Art Market Budapest kortárs művészeti vásárra, amelyet a Millenárison rendeznek.

A budapesti művészeti seregszemlére érkezők közül sokan összekötik a kelet-európai utazást a bécsi, hasonló tematikájú ViennaFair meglátogatásával. Az eddigi sikerek, a látványosan növekvő nemzetközi érdeklődés alapján a szervezők a korábbiakat is meghaladó látogatószámot várnak. Tavaly 22 ezren tekintették meg az eseményt.

Berlin vendégvárosként, az Art Photo Budapest kiállítási szekció Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásáraként mutatkozik be. A Millenáris Parkban látható sCulture szabadtéri szoborpark és installációs tér már szeptember 30-tól látogatható.

Húsz országból több mint 100 kiállító, valamint 500 művész több ezer alkotása érkezik néhány napra a Millenárisra, hogy Budapestre irányítsa az európai művészetkedvelők figyelmét – hangzott el a keddi tájékoztatón.

Az Art Market Budapest a CAfe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál partnere: az együttműködés jegyében a vásár ideje alatt a főváros kiemelkedő, nemzetközi színvonalú társművészeti eseményekkel rukkol ki.

A művészeti vásár díjmentesen, mindennap délelőtt 11 és este 8 óra között látogatható, pénteken este 10-ig, hosszabbított nyitva tartással várják az érdeklődőket.