Programok

Adományok a Budapesti Karácsonyi Vásár segítségével

Közel egymillió forint pénzadomány és számos egyéb felajánlás érkezett eddig a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár jótékonysági felhívására.

Forrás: turizmus.com | 2016. december 21. szerda 19:03 nyomtatás

A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár szervezői az idei évben kiemelt figyelmet fordítanak a jótékonysági akciókra. A kezdeményezéshez magánszemélyek mellett vállalkozások is csatlakoztak – írja a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) közleményében.

A BFTK – a hagyományokhoz híven – nyolc karitatív szervezetet hívott meg, akik egymást követve mutatkoznak be és gyűjtenek adományokat a Vörösmarty téren. Idén először karitatív könyvgyűjtéssel is készültek a szervezők a rászoruló fővárosi szociális intézmények, gyermekotthonok, idősotthonok részére. Az eddig összegyűlt több száz könyvet még a héten eljuttatják új tulajdonosaikhoz.

 

Szintén újdonság a téren felállított karitatív karácsonyfa, amelyet együtt „díszíthetünk fel" az adventi időszakban: december 1. és 24. között mindennap egy-egy alapítvány támogatására van lehetőség. Az egyes szervezetek tevékenységének ismertetését, valamint a pénzadomány utalásához szükséges számlaszám megtalálható a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár Facebook-oldalán (facebook.com/budapestchristmasfair).

A BFTK ezúton is köszöni a saját és a megajándékozottak nevében az eddig összegyűlt pénzadományokat, valamint a felajánlott könyveket.

Megosztás:

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. A hozzászóláshoz