Boeinggel repülni a Belvárosban is lehet…

Forrás: turizmus.com

 2015. november 30. 16:15

A budapesti Belváros szívében, az Erzsébet térnél november 7-től repülőtér szimulátor központ látogatható, itt a vendégek a VIP váró után egyből a repülőgép pilótafülkéjébe léphetnek be.

A szimulátor-technikusok képzett pilóták, így az első tiszt helyén ülve szakavatott segítséget nyújtanak a repülések végrehajtásához, de a felmerülő kérdésekre is szakszerű válaszokat adnak.
A repülés megkezdéséig a  VIP váróteremben lehet leülni, repülős magazinokat olvasgatni, a szimulátorban készült videók nézegetni, vagy eredeti Boeing ajándéktárgyak között böngészni.

A szimulátor-repülésen maximum 5 fő vehet részt, egy fő a kapitányi ülésben foglal helyet, négyen, a kísérők a második sorban elhelyezett utasüléseken követhetik figyelemmel a pilóták munkáját. Amint Tagai Péter, a cég igazgatója elmondta, lehet rendelni bemutató repülést egy 737-800-ason, és különféle, egy órás időtartamú repülést, de egyéb szolgáltatásokat is nyújtanak.

Az élményrepülés ára attól is függ, hogy hétköznap vagy hétvégén veszik igénybe az „utasok”, de a kísérőknek, akik szintén a repülőgép fülkéjében foglalnak helyet, nem kell fizetniük. A szolgáltatás iránt főleg 20 és 50 év közötti férfiak érdeklődnek, de volt már 70 éves hölgyvendégük is.