Dub Fx, Nouvelle Vague és a Wellhello is fellép a Fezenen

Forrás: MTI

 2016. február 13. 12:45

Dub FX, a Nouvelle Vague és a Wellhello is fellép az idei Fezenen (Fehérvári Zenei Napok) augusztus 3. és 6. között.

A jubileumi, 20. Fezenen két egyenértékű nagyszínpad lesz, az egyiken a rock-metál, a másikon a könnyedebb zenei műfajok képviselői lépnek fel. Dub FX, a Nouvelle Vague és a Wellhello az utóbbi helyszínen fog zenélni - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Augusztus 5-én játszik a fesztiválon az utcai előadóművészetet forradalmasító ausztrál Dub FX (Benjamin Stanford). A loopereket előszeretettel alkalmazó előadó egyedi hangjával és stílusával a drum and basstól a soulig használja a különböző stílusokat. A 32 éves Dub FX a YouTube videomegosztó oldalon lett sztár, dalait sok millióan megnéztek-meghallgatták már a világhálón. Magyarországon hetedszer lép fel, korábban a VOLT-on, a Szigeten, a Fridge-en, a Strandon és az EFOTT-on is adott koncertet.

A francia Nouvelle Vague, vagyis Marc Collin és Olivier Libaux producer 1998-tól váltakozó énekesnőkkel működő rendkívül sikeres bossa novás, újhullámos popcsapata augusztus 4-én zenél a Fezen közönsége előtt, miután az elmúlt években voltak az A38-on, a Balaton Soundon, a Szigeten, a Budapest Parkban, a pécsi Zsolnay Fesztiválon, a Strand Fesztiválon, valamint a VOLT-on is.

A hazai fellépők között lesz a klubokat megtöltő Wellhello augusztus 3-án. Fluor és Diaz duója napjaink egyik legnépszerűbb magyar popzenekara.
Idén egy program keretében a Fezenen mintegy 50 százalékos jegykedvezménnyel bulizhatnak a diákok. A fesztiválon a megnövelt befogadó területen egyszerre akár húszezren tudnak szórakozni.

A szervezők korábban a Within Temptation, a DevilDriver, a Finntroll, a Powerwolf és a Tankcsapda fellépését jelentették be.