Főszezon a Várban

Forrás: turizmus.com

 2016. május 04. 15:09

2016. május 7-8-án rendezik meg idén tizedszer a Budai Várban a Főszezon ’16 Turisztikai, Gasztronómiai Kiállítást és Vásárt, amelynek díszvendége a „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566” emlékévhez kapcsolódóan Szigetvár lesz.

A kétnapos ünnepség során a Budai Vár Savoyai teraszára érkező látogatók egyfajta „időutazáson" vehetnek részt, úgy érezhetik majd, mintha visszacsöppentek volna a végekre, a 16–17. századba, ízelítőt kaphatnak Szigetvár városának múltjáról és jelenéről.

A Zrínyi Miklós Hagyományőrző Egyesület korabeli magyar sátort állít fel, fegyver- és korabeli ruhabemutatóval, különleges programokkal várja a közönséget a Savoyai terasz teljes területén. A kiállított tárgyak, ruhák és fegyverek java rekonstrukció, a szigetvári Zrínyi Miklós Hagyományőrző Egyesület Szigeti Oroszlánok végvári katonai hagyományőrző csapatának felszerelései illetve magángyűjtemény részei. A sátorban található vitézek asztalánál az érdeklődő látogatók leülhetnek, megpihenhetnek.

Különleges élményt ígér a Szulejmán szultán sétája című történelmi előadás, amelyet több időpontban is bemutatnak a kiállítás ideje alatt. A szervezők korhű ruhákba öltözve várják és fogadják a vendégeket, sőt, a látogatók is felpróbálhatják a kiállított öltözékeket.

A kiállítás ünnepélyes megnyitójára május 7.-én, 13 órakor kerül sor.