Gasztrozenei fesztivál Bozsokon

Forrás: turizmus.com

 2016. június 12. 11:37

Az alig 400 fős település július 10–18. között nagyszabású zenei fesztiválnak és tábornak ad helyet. Idén bevezetik a gasztrozenélés fogalmát, azaz híres, gasztronómiára utaló zeneművek és kiválóan főző zeneszerzők szerepelnek a programban.

Bozsok az utóbbi időben szinte felvirágzott: a példa értékűen átépített és berendezett Malomporta tulajdonosai megmutatták, hogyan kell egy régi vízi malomból négycsillagos szintű szálláshelyet, köré pedig egy varázsos kertet teremteni.  A kastélyban és a kisebb panziókban is tudnak ma már elszállásolni turistákat.

A harmadik éve működő zenei tábor révén az egész országból és külföldről is érkeznek ide szülők és növendékek, idén várhatóan 70 gyerek ismerkedik majd meg a zenével és a gyönyörű környékkel – mondta a fő szervező Balog Alexandra, aki, ha nem éppen a szervezéssel foglalkozik, a londoni Royal Academy of Music zongoraszakos növendéke. Idén még több lesz a külföldi vendégművész a koncerteken, mint tavaly (Londonból is érkeznek művészek), és számos érdeklődőt várnak a néhány kilométerre lévő Lékáról és más osztrák településről is.

A gasztrozenélés izgalmas kiegészítő programja, hogy a koncertek közben ételt is szolgálnak majd fel, de lesz fotókiállítás és verses-zenés est is.