Ibolya Nap a Gödöllői Királyi Kastélyban

 2014. április 17. 13:45

Lila volt a kedvenc színe és ibolya a kedvenc virága a Gödöllői Királyi Kastély legszebb lakójának, Erzsébet királynénak, Sisinek.

Idén Húsvétvasárnap, április 20-án borul minden ibolyaszínbe a Gödöllői Királyi Kastélyban, melynek kapuját maga a fenséges asszony nyitja meg 10 órakor, majd a díszteremben várja vendégeit  „cercle"-re, hivatalos udvari fogadásra. A Lábita Színház székely művésznője, Csernik Szende  lábbáb-előadást tart a Barokk Színházban, ahol ibolya íz-lelő, az ibolyás finomságok kóstolója is lesz.

A 13 órakor kezdődő játékos családi kastély-nézéshez ibolyagyűjtés is társul, a gyerekek elsajátítják a királyi milliőhöz illő viselkedés formaságait. „A kastély urai és úrnői" c. programon. A Lovardában a MiaManó gyermekszínház ad elő húsvéti mesejátékot, a Barokk Színház vendégei versekkel kalandoznak a mesék földjén a Katáng Együttes kalauzolásában. 50%-os belépőjegy-kedvezménnyel várják az Ibolyákat, az ibolya színű ruhát viselőket és a 2014-ben Ibolya-lakodalmukat – a 15. házassági évfordulójukat – ünneplőket. Most látható először az gyönyörű selyemruha, amelyet Erzsébet királyné Gödöllőn viselt és az egykorú litográfia alapján Kralovánszky Mária restaurátor készített. (Turisztikai Egyesület Gödöllő)