Minden várakozást felülmúlt a B.my.Lake 2014

Forrás: turizmus.com

 2014. augusztus 29. 13:36

Augusztus 22-én reggel 6 órakor hallgatott el a zene Balatonvilágoson a B.my.Lake Fesztiválon, melyet idén második alkalommal mutatott be a VOLT Produkció és a Deadcode Produkció a Nagyon Balaton programsorozat keretein belül.

A Club Aliga Üdülőközpont területén szervezett fesztiválon közel 40,000 elektronikus zenéért rajongó fiatal vett részt.

Miután év elején a hollandiai Groningenben a B.my.Lake nyerte az "Európa Legjobb Új Fesztiváljának" járó díjat a legnívósabb megmérettetésen (European Festival Awards), s ezzel felkerült a nemzetközi fesztiváltérképre, óriási érdeklődés övezte már az előkészületi munkákat is.

A szervezők (VOLT Produkció & Deadcode Produkció) fokozatosan tették közzé az idei évi programot, amely egyértelműsítette, hogy 2014-ben még erősebb line uppal rukkolnak elő, s jóval nagyobb hangsúlyt fektetnek a vizuális megjelenésre, dekorációra, színpadtechnikára, gasztro élvezetekre.

Az idén 4 naposra bővült B.my.Lake 7 színpadon, több mint 130 DJ-vel várta a techno, tech-house, minimal, electro, dnb, dubstep szerelmeseit 96 órában – megállás nélkül – és úgy tűnik, hogy minden hozzá fűzött "elvárásnak" eleget tett.

Az elektronikus zenei fesztivál közel 40,000 látogatót vonzott Balatonvilágosra, egyötödük külföldről érkezett a rendezvénynek otthont adó Club Aliga Üdülőközpont területére.

Nemcsak a műfajok legnagyobbjait vonultatta fel egy profi csapat jól szervezett munkájának köszönhetően, de bebizonyította, hogy Magyarországon igenis van létjogosultsága az 'underground' zenei fesztiválnak, amely egy olyan űrt tölt be, melyre rég áhítozott minden e-zene megszállott.